«Πεδίο μάχης» τα Τίρανα – Σοβαρά επεισόδια με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση Ράμα

  • Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα Τίρανα
  • Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ράμα και την προκήρυξη εκλογών
  • Για τη σημερινή πορεία ήρθαν διαδηλωτές από όλη τη χώρα

Νέο κύμα σφοδρών συγκρούσεων και επεισοδίων ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Για άλλα μία φορά, χιλιάδες αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και αντικυβερνητικοί κύκλοι πολιόρκησαν το κτίριο της Βουλής, ζητώντας από την κυβέρνηση Ράμα την παραίτηση της.Η αντιπολίτευση, η οποία έχει παραιτηθεί συλλογικό από το Κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητας της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και απαιτεί την προκύρυξη νέων εκλογών.

Για τη σημερινή πορεία είχαν έρθει στα Τίρανα διαδηλωτές από όλες τις περιοχές της Αλβανίας.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα.

Επιπλέον, κατόρθωσαν να πλησιάσουν στην έδρα της κυβέρνησης κι έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου, προτού κατευθυνθούν προς το Κοινοβούλιο. Ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε, μπροστά από το κτίριο.

«Ράμα, παραιτήσου!», «Διεφθαρμένη Κυβέρνηση!» φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές.

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ταραχές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά ζήτησε τη διενέργεια «πρόωρων εκλογών», τη συγκρότηση «μιας μεταβατικής κυβέρνησης», όπως και την «αποχώρηση της κυβέρνησης Ράμα».

«Σας καλώ στην αντίσταση και την εξέγερση για την ανατροπή Ράμα!» φώναξε στο πλήθος.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ