Παύλος Πολάκης: «Το κόμμα των ρουσφετιών αφήνει να πάρουν τα εκτός σχεδίου οικόπεδα μεγαλοξενοδόχοι» – Κριτική και για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

παύλος-πολάκης-το-κόμμα-των-ρουσφετι-1609184

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη πως η κυβέρνηση δεν παρενέβη για τα 4 στρέμματα για να μη φανεί προεκλογικός ένας τέτοιος χειρισμός (δείτε ΕΔΩ). Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι πραγματική αιτία είναι η στόχευση να καταλήξουν τα μικρά αγροτεμάχια στα χέρια μεγαλοξενοδόχων που θα τα οικοδομήσουν:

«Είναι εξοργιστικό, το κόμμα των πελατειακών σχέσεων και των ρουσφετιών δεν θέλει να φανεί ότι κάνει κάτι προεκλογικά. Ο λόγος που δεν παρενέβησαν δεν είναι αυτός, αλλά γιατί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει σαφή επιλογή αναδιανομής περιουσίας από μια ομάδα μικρομεσαίων ιδιοκτητών που έχουν περιαστικά οικόπεδα, αγορασμένα με τους κόπους μιας ζωής, σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους.

Θα πάρουν «μπιρ παρά» τα οικόπεδα που έγιναν χωράφια, άρα είναι πολύ φτηνότερα, και αν μαζέψουν 150 στρέμματα μπορούν να κάνουν ιδιωτική πολεοδόμηση και να χτίσουν με συντελεστή 0.4 κι όχι 0.2 που μπορούσαν οι μικροϊδιοκτήτες. Η ΝΔ του Μητσοτάκη και της Ντόρας είναι όμηρος και συνεργός αυτών των συμφερόντων, γι’ αυτό δεν παρενέβησαν. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και με τα συμφέροντα των ανεμογεννητριών όπου κατάσχουν περιουσίες σε ορεινές περιοχές για να βάλουν fast track ανεμογεννήτριες.»

Ο πρώην υπουργός υποσχέθηκε ακόμα πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να προστατευθεί η περιουσία των ιδιοκτητών εκτάσεων εκτός σχεδίου:

«Η απόφαση του ΣτΕ μιλάει για πρόσοψη σε δημόσιο δρόμο και σήμερα αναγνωρισμένοι δρόμοι δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί σαφώς και είπαμε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία των ανθρώπων αυτών. Δεν είναι μια ρύθμιση για όλα, αλλά οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις θα γίνουν.»

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων. Δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία, βάσει της οποίας ο δήμος Χανίων θα αφήσει μέρος της έκτασης στον στρατό που στη συνέχεια θα την οικοδομήσει:

«Την άνοιξη του 2019 υπογράψαμε τη συμφωνία για τη μεταβίβαση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων. Προέβλεπε παραχώρηση για 99 χρόνια με ενοίκιο της τάξεως 80 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο και είχε εκταμιευθεί το ποσό, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που απαιτούνταν για να μεταφερθεί το στρατόπεδο σε άλλο σημείο.

Σήμερα, μαθαίνω ότι υπάρχει συμφωνία πως ο δήμος θα παραχωρήσει 2,5 ως 4 στρέμματα στον στρατό για να γίνει ιδιωτική πολεοδόμηση με αντάλλαγμα να μην υπάρχει νοίκι και πως αυτό θα το ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στην επίσκεψή του μεθαύριο. Ελπίζω να μην είναι έτσι, διότι το 2019 αυτό είχε συζητηθεί και τότε υπήρχε εντονότατη αντίδραση και από την πρωτοβουλία για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και από δημοτικές παρατάξεις και γι΄ αυτό μπήκε το ενοίκιο«.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για εγκληματική αδράνεια εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της παραχώρησης, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς:

«Τι θα κάνει τα στρέμματα αυτά ο στρατός; Προφανώς θα τα πολεοδομήσει για να κάνει διαμερίσματα. Το κρατάμε αυτό και το φωνάζουμε, και προειδοποιώ προς όλες τις κατευθύνσεις. Ελπίζω να μην κρατήσουν κάποιοι φανάρι για να καλύψουν την εγκληματική αδράνεια του Μητσοτάκη για 4 χρόνια σε αυτή την ιστορία. Κι όχι μόνο του Μητσοτάκη, αλλά και της νυν δημοτικής αρχής Χανίων«.

zarpanews.gr

One thought on “Παύλος Πολάκης: «Το κόμμα των ρουσφετιών αφήνει να πάρουν τα εκτός σχεδίου οικόπεδα μεγαλοξενοδόχοι» – Κριτική και για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

  1. Η τωρινή κατάσταση είναι αίσχος πάντως. Όποιος θέλει χτίζει όπου θέλει. Η προϋπόθεση για τα 4 στρέμματα δεν μπορεί να είναι η μοναδική για να μπορεί να χτίσει κάποιος. Γιατί δηλαδή ένα χωράφι τριών ή δύο στρεμμάτων που έχει πρόσοψη σε δρόμο, κολλητά σε οικισμό, να μην χτίζει, και να χτίζει το χωράφι των τεσσάρων στρεμμάτων που είναι τυφλό; Επίσης, γιατί δεν γίνονται επεκτάσεις σχεδίων πόλεως τα τελευταία 40 χρόνια; Περιμένουμε να χτιστεί πρώτα μια περιοχή και μετά να μπει στο σχέδιο, ενώ θα έπρεπε να γίνεται ανάποδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook