Παύλος Πολάκης: «Την Κυριακή οι δημοσκόποι πάνε σπίτι τους – Εμείς δεν κλέψαμε, δεν φάγαμε» | Video

παύλος-πολάκης-την-κυριακή-οι-δημοσκ-1694639

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειμαρρώδης, αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων και παρακάτω είναι τα κύρια και πιο ενδιαφέροντα από όσα δήλωσε:

Οι δημοσκόποι θα πάνε σπίτι τους

«Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα στείλει όλες τις δημοσκοπικές εταιρίες στο σπίτι τους. Οι υλικοί όροι ύπαρξης καθορίζουν τη συνείδηση και τη συμπεριφορά του κόσμου. Όσους και να έχει ταΐσει ο Μητσοτάκης μέσω απευθείας αναθέσεων, ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων, αυτοί είναι μια μειοψηφία στο σώμα της κοινωνίας. Η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, η πανδημία, το ξύλο στις πλατείες στους νέους, η λιτότητα που τρώει το εισόδημα, θα εκφραστούν στην κάλπη. Όπως και η απόδειξη της επιτελικής αχρηστίας, η τραγωδία των Τεμπών.

Θα εκφραστεί και από τίμια συντηρητικά κομμάτια που δεν ανέχονται να τους εκπροσωπεί ένας τέτοιος Μητσοτάκης, αλλά και από ένα πλατύ σώμα κοινωνικής πλειοψηφίας που θέλει να ξαναβάλει τη ζωή του σε μια κανονικότητα.

Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δεν γίνονται με το πέπλο της μαυρίλας που σκεπάζει τα πρωτογενή τους στοιχεία και με τις αναγωγές. Αυτά είναι μπούρδες, οι άνθρωποι είναι πετσοταϊσμένοι με τα τιμολόγια των χωματουργικών τύπου Ionian Τεχνική.»

Τους φύτεψε λογισμικό και τώρα τους εκβιάζει

«Έλα μωρέ, όλοι παρακολουθούνται – λένε. Εγώ δεν ξέρω καμιά κυβέρνηση που παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, δικούς της, επιχειρηματίες, στρατιωτικούς και εννιά μήνες μετά το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση, ο κ. Ντογιάκος δεν ακουμπάει τίποτα που μπορεί να βλάψει τον Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει ιστορικό να έχουμε πάρει λογισμικό να φυτεύεται στα κινητά για να σε παρακολουθεί. Και προφανώς έτσι έχει αποκομίζει πληροφορίες πολύ ευαίσθητες από τα θύματά του και τους εκβιάζει. Αν εγώ σας άκουγα για τρεις μήνες στο τηλέφωνό σας, δεν θα μάθαινα πράγματα για σας; Ε, αυτό συμβαίνει και τώρα. Είναι δυνατόν αρχηγός του στρατεύματος να μαθαίνει πως τον παρακολουθούν και να μην τους χτυπάει την παραίτηση στα πόδια;

Και ενώ όλα αυτά μαίνονταν, ξαφνικά σαν να έσκασε διακόπτης από το Μαξίμου και όλα τα ΜΜΕ ξαφνικά σταματούν. Αν πληρώσεις, έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα και μια σειρά από περιφερειακά ΜΜΕ, δεν θα μαθαίναμε τίποτα.»

Δεν κλέψαμε, δεν φάγαμε

«Δεν μπορεί να λέει ο Ανδρουλάκης ότι αυτός θα επιλέξει ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι τι θέλουμε την επόμενη τετραετία, Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα; Θέλουμε συνέχιση αυτής της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς που ξεπουλάει τα πάντα, τρώει τον δημόσιο πλούτο, διαλύει εκπαίδευση και υγεία, τρώει και τα πόμολα; Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2010 και παρέδωσαν άδεια ταμεία το 2015 δεν θα κατηγορούν εμάς τώρα ότι θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα. Ήμασταν η μοναδική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που επειδή δεν έκλεψε, δεν έφαγε, δεν κερδοσκόπησε, αφήσαμε 37 δισ. ταμείο.»

Mετά τις εκλογές, σε κάποιους μπορεί και να τους έρθει ο νους στην κεφαλή τωνε

«Η βάση της όποιας συνεργασίας είναι τα 11 σημεία. Η ρύθμιση χρεών, αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Αυτό απευθύνουμε εμείς ως προσκλητήριο και προς το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, και προς το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Και όταν ξημερώσει μια άλλη μέρα μετά τις εκλογές, σε κάποιους μπορεί και να τους έρθει ο νους στην κεφαλή τωνε. Γιατί αν πάμε σε επόμενες εκλογές ενώ μπορούσε να φτιαχτεί κυβέρνηση, τα μικρότερα κόμματα θα εξαφανιστούν κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος.

Το μεγαλύτερο στοίχημα, είτε συγκροτηθεί κυβέρνηση τώρα, είτε όχι, είναι να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Όσον αφορά τους γιατρούς, έχουμε 24.000 γιατρούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Αυτοί δεν θα επιστρέψουν εδώ για να δουλεύουν για 1200 ευρώ. Αλλά αν δώσουμε καθαρά 2000 ευρώ σε έναν νεοδιόριστο γιατρό και άλλα χίλια αν πάει σε ένα  νησί σαν τη Λέρο, αρκετοί θα γυρίσουν.»

Ο Μητσοτάκης εξυπηρετεί 100 οικογένειες – Εμείς λέμε αναδιανομή υπέρ της εργασίας

«Όταν μας λένε ότι αυτό είναι οικονομικά ανεφάρμοστο, εγώ βλέπω κάτι ανθρώπους που έχουν πρηστεί οι μασητήρες από το φάγωμα που έχουν κάνει τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτοί μας λένε ότι η οικονομία αντέχει να δίνει 10 δισ. Power pass, Fuel pass και άλλα παρόμοια που είναι έμμεση επιδότηση Βαρδινογιάννη, Λάτση στα διυλιστήρια, ΔΕΗ και πέντε εταιριών ενέργειας. Και αυτά τα λεφτά βγαίνουν από τα νοικοκυριά, από τον ΦΠΑ και τους φόρους που δεν πέφτουν. Αν όμως έβαζαν πλαφόν κέρδους στη χονδρική, θα μπορούσαν να κατευθύνουν τα χρήματα αυτά αλλού. Εμείς λέμε λοιπόν, αναδιανομή υπέρ της εργασίας, της μικρής επιχειρηματικότητας και όχι αρπαγή από τις 100 οικογένειες που εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και κοστίζει 5.5 δισ. τον χρόνο.»

Υπουργός… υπανάπτυξης και κερδοσκοπία

«Ο γνωστός αδιευκρίνιστος λαδέμπορας – για τον Γεωργιάδη λέω – αντί να βάλει διατίμηση σε προϊόντα όπως το αντισηπτικό, δεν έβαλε. Το μπουκαλάκι που κόστιζε μισό ευρώ, τώρα το αγοράζετε δυόμισι. Και αυτό το έχει επιτρέψει ο λαδέμπορας και ο Μητσοτάκης, διότι δεν έκαναν κανέναν έλεγχο στην αγορά. Το λίπασμα που έκανε 18 ευρώ το 2019, πήγε το 2021 36 ευρώ. Αυτό δεν ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά η κερδοσκοπία από πέντε εισαγωγείς που τους κρατούσε το φανάρι ο υπουργός υπαναπτύξεως. Αυτός που θα μας έφερνε και υδροπλάνα. Και μετά τον πόλεμο η τιμή έφτασε 40. Αυτοί εδώ παίζουν για δέκα χονδρεμπόρους και είκοσι μεγάλους.»

zarpanews.gr

One thought on “Παύλος Πολάκης: «Την Κυριακή οι δημοσκόποι πάνε σπίτι τους – Εμείς δεν κλέψαμε, δεν φάγαμε» | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook