Παύλος Πολάκης: «Σαμποτέρ» έργων η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – «Είχαμε δώσει 160 εκατομμύρια για τα Χανιά»

παύλος-πολάκης-σαμποτέρ-έργων-η-απο-1109475

Για τα έργα που θα μπορούσε να είχε ήδη κάνει η Αντιπεριφέρεια Χανίων με τα χρήματα που είχε πιστωθεί για την αντιμετώπιση της θεομηνίας το 2019, μίλησε ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης βρέθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αντιπεριφέρεια, όπου συζήτησε για θέματα της Π.Ε. με τον Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή.

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λειτουργεί ως σαμποτέρ», δήλωσε ο κ. Πολάκης. «Δεν είναι δυνατόν μια αίτηση για τεχνικό σύμβουλο που αποστέλλει η Περιφέρεια, να μην απαντιέται καν σε τεσσερις μήνες, ή να κάνει ένα χρόνο για να δώσει την έγκριση για το κομμάτι εκτός σχεδίου του κόμβου των Μουρνιών». Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει συνολικά 248 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας «Ωκεανίς», από τα οποία τα 160 εκατομμύρια αφορούσαν τα Χανιά, σε δήμους και αντιπεριφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, επεσήμανε ότι από τις πιστώσεις που είχαν διατεθεί, ως το τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατηθεί περίπου το 30%. Μεγάλη καθυστέρηση προκαλεί η έλλειψη μηχανικών, που συνεπάγεται έλλειψη μελετών.

«Λόγω του κορονοϊού έχουν ξεσκιστεί στις απευθείας αναθέσεις και τις προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα, και είναι τόσο δύσκολο για τον κ. Θεοδωρικάκο να κάνει ένα πρόγραμμα μαζικών προσλήψεων ώστε να ανασυσταθεί η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Χανίων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook