Παύλος Πολάκης: Να μας πουν οι βουλευτές της ΝΔ τι έργο έκαναν στα Χανιά | Video

παύλος-πολάκης-να-μας-πουν-οι-βουλευτέ-1694639

«Στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα, προβληματισμένος για τις αιτίες, αποφασισμένος για να το ανατρέψουμε όσο μπορούμε» δήλωσε στο ZARPA RADIO 89,6 και στον Δημήτρη Παππά, ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι αυτή που θα βγάλει κυβέρνηση και καλώντας τον Χανιώτικο λαό, «να αποφασίσει ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπούν».

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί πρωθυπουργίας Τσίπρα στα Χανιά και ειδικά στην κατεύθυνση της στήριξης της δημόσιας υγείας και του Νοσοκομείου Χανίων καλώντας παράλληλα τους βουλευτές της ΝΔ να αναφέρουν τι έργο έκαναν για τον τόπο και κατηγορώντας τους για διάλυση της υγείας.

«Πρέπει και οι Χανιώτες να αποφασίσουν τι θέλουν: Εμείς επί των ημερών μας είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που κάναμε στα Χανιά. Αυτοί γιατί περηφανεύονται; Να μας πουν τι πρόσθεσαν στο Νοσοκομείο Χανίων» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι αυτή με την οποία θα βγάλουμε κυβέρνηση -Θα κοιμηθούμε με τις επιλογές μας, θα ξυπνήσουμε με τις συνέπειες. Τώρα τα διλήμματα είναι πιο σκληρά» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης. 

«Είναι προφανές ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν ένα σοκ, ένα χαστούκι αλλά δεν υπάρχουν στην ζωή πράγματα ανεξήγητα» σημείωσε και προχώρησε σε μια σειρά εξηγήσεων:

  • Υποτιμήσαμε την επίδραση την οποία είχαν οι επιδοτήσεις τύπου επιστρεπτέες στην συμπεριφορά κάποιων κοινωνικών στρωμάτων, επηρέασε την εκλογική συμπεριφορά
  • Οι επιστρεπτέες προκαταβολές κατά την διάρκεια της πανδημίας – κάποιοι άνθρωποι πήραν χρήματα μετά από πέντε, έξι, επιστρεπτέες προκαταβολές βοήθησαν τη ΝΔ να κρατήσει τον κόσμο.
  • Υπήρξαν επιδοτούμενα προγράμματα σε ανέργους, τα οποία συνδέθηκαν με ευθύ τρόπο με συγκεκριμένους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας.
  • Αλλά και  εμείς, «είχαμε μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική στο θέμα της απλής αναλογικής και των συνεργασιών»: «Το 2017 θεσπίσαμε την απλή αναλογική για την ισοτιμία της ψήφου. Αυτή η κοινωνία δεν είναι ώριμη για να δεχθεί κυβερνήσεις συνεργασίας. Θέλει τον ισχυρό πόλο, ο οποίος θα κυβερνήσει. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ήταν λάθος. Το αφήγημα της αυτοδυναμίας του Μητσοτάκη πέρασε – «Όλη η κουβέντα στα κανάλια ήταν με το ποιους θα κυβερνήσετε, τόνωνε την αστάθεια. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες  τρομοκρρατήθηκαν από μια πιθανότητα κρυφής ατζέντας, η οποία δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει. Γι’ αυτό ήταν η διαφορά του 20%, αυτό δεν θα επαναληφθεί. Το 90% της κουβέντας στα συστημικά μέσα, στα Αθηναϊκά κανάλια,  ήταν με ποιους θα κυβερνήσετε, όχι τι θα κάνετε».
  • Οι ατυχείς δηλώσεις τύπου Κατρούγκαλου που επικοινωνήθηκαν με τρόπο ώστε να δημιουργήσουν στον κόσμο τον τρόμο μιας κρυφής ατζέντας. «Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, αυτά έγιναν την περίοδο των μνημονίων και έτσι βγήκαμε από τα μνημόνια» Αυτά ήταν η θρυαλλίδα και αυτό έφτασε την διαφορά στο 20%.

Παράλληλα εκτίμησε ότι είναι σαφές ότι «ο λαός δεν θα αφήσει μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία» υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για την προεκλογική περίοδο, ανέφερε πως «δεν μας άφησαν να αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας, όλη η κουβέντα ήταν με ποιους θα κυβερνήσετε».

Περίπου 1.200.000 κόσμος αποφάσισε την ημέρα των εκλογών, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Από αυτούς τους ανθρώπους υπήρχαν 600.000 ΝΔ, 120.000 ψήφισαν εμάς

«Αυτή ήταν η εικόνα: 20% αναποφάσιστων δεν έχει ξανα-υπάρξει τα τελευταία 30 – 40 χρόνια χρόνια. Αυτό βάζει και εμάς σε προβληματισμούς ως προς το ξεκάθαρο του μηνύματός μας τα τελευταία χρόνια»

Τώρα παλεύουμε για να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Τα πάντα αναστρέφονται.  Εμείς δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές για να γίνουμε παρακολούθημα ή συμπλήρωμα. Ούτε για να είμαστε γενικώς αντιπολίτευση, ή ένα μικρό κόμμα. Είμαστε ο αντίπαλος πόλος του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε η εναλλακτική διακυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Πολάκης, κάνοντας λόγο για μικρομεγαλισμούς από μεριάς ΠΑΣΟΚ: «Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες του καθενός. (…)

Οι πόλοι είναι δυο, από τη μια μεριά ο Μητσοτάκης ή κρυφή ατζέντα που έχει με την αλλαγή του συντάγματος, και από την άλλη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας των 11 σημείων.» τόνισε. 

«Αυτό που ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν με τις εκλογές της 21ης Μάιου, να μπορέσουμε να μην υπάρχει μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Τα 11 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλούν στις ανάγκες της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

«Το τι έκανε ο Μητσοτάκης είναι συγκεκριμένο. Είναι τα 10 δις των απευθείας αναθέσεων, είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα. Η αποδιοργάνωση του εργασιακού τοπίου. Ο Μητσοτάκης διέλυσε το σώμα Επιθεωρητών Εργασίας».

Με αποφασιστικότητα, με δύναμη και με τον λόγο των στελεχών σου μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Μετά τις 25 Ιουνίου, εμείς θέλουμε να ανατραπούν σοβαρά αυτοί οι συσχετισμοί.

«Αυτή τη στιγμή στόχος είναι να ανατραπούν οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν την 21η Μαΐου, ακόμα και να νικήσουμε. Και εγώ και η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε την μάχη σαν εναλλακτική διακυβέρνηση όχι σαν συμπλήρωμα.» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κόσμος έχει να διαλέξει. Θέλει Μητσοτάκη με 2 ευρώ βενζίνη και κανένα πας στη χάση και στην φέξη για του γλυκάνει την κερδοσκοπία,  ή θέλει Τσίπρα με 1,60 βενζίνη αφού θα μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης. Η ΔΕΗ πουλάει 500% πάνω από αυτό που της κοστίζει». Αν συνεχίσει να σας έρχεται λογαριασμός της ΔΕΗ για ένα διάρι 530 ευρώ, ο κόσμος δεν αντέχει για πολύ. (…) Κοιμάσαι με τις επιλογές σου, ξυπνάς με τις συνέπειες».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη:

zarpanews.gr

One thought on “Παύλος Πολάκης: Να μας πουν οι βουλευτές της ΝΔ τι έργο έκαναν στα Χανιά | Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΟΥΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΥΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΦΕ, ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΕΙ ΝΑ «ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ» ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΠΑΠΠΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΟΥ ΛΕΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook