Παύλος Πολάκης: Μας διώχνουν από την επιτροπή επειδή μας φοβούνται

Για χουντικής έμπνευσης πραξικόπημα έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την εξαίρεσή του από την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6, εξαιρέθηκε από την προανακριτική λόγω… μεροληψίας επειδή είναι μάρτυρας για την υπόθεση, παρά το γεγονός οτι συνέβαλε να αποκαλυφθούν περαιτέρω στοιχεία και τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν παραπάνω οι Έλληνες από υπερτιμολογήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

«Είναι πραξικόπημα γιατί δεν έχει δικαίωμα η πλειοψηφία της επιτροπής να αποφασίζει για τη σύνθεση των μελών της μειοψηφίας. Για πρώτη φορά από το ’74 γίνεται αυτό. Εμείς την Πέμπτη θα είμαστε εκεί και ας έρθουν να μας βγάλουν.»

Η κυβέρνηση λέγοντας οτι επειδή η προανακριτική είναι ένας ομαδικός εισαγγελέας, θέλει να εφαρμόσει άρθρα του ποινικού κώδικα, όπου ένα μάρτυρας υπόθεσης δεν μπορεί να είναι ανακριτής η εισαγγελέας» εξήγησε ο πρώην υφυπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Μας διώχνουν γιατί μας φοβούνται. Ζήσαμε ένα χουντικής έμπνευσης πραξικόπημα από τη Νέα Δημοκρατία με 3 σκοπούς: Να μας φιμώσει σαν πολιτικούς αντιπάλους, να συσκοτίσει το σκάνδαλο Νοβάρτις και την ουσία του, γυρνώντας την κουβέντα στη σκευωρία.»

Για τον Παύλο Πολάκη, είναι ξεκάθαρο οτι «θέλουν να προφυλάξουν τον Φρουζή και το Μανιαδάκη από ερωτήσεις που θα τους στριμώξουν, καθώς και να τρομάξουν τους εισαγγελείς.»

Ακόμη, επισήμανε οτι η έρευνα στην Αμερική δεν ήταν κρυφή, ενώ ξεκίνησε επειδή η Novartis με την τακτική της έβγαλε από την αγορά αμερικάνικες εταιρείες, προκειμένου να προωθήσει τα φάρμακά της σε βάρος τους:

«Είναι πολύ χοντρό παγκόσμιο σκάνδαλο, με ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, αφού η τιμή που έπαιρναν τα φάρμακα εδώ καθόριζε την τιμή τους και σε άλλες χώρες. Οι φαρμακευτικές τιμολογούσαν το φάρμακο σε 3 χώρες, έπαιρνε το μέσο όρο από εκεί, και μετά από την Ελλάδα. Άρα, μια ψηλή τιμή έδινε κέρδη και από την αντίστοιχη τιμή σε άλλες χώρες.»

Κλείνοντας, στάθηκε για ακόμη μία φορά στα συστημικά ΜΜΕ που δεν δίνουν δημοσιότητα εκεί που θα έπρεπε και όσο θα έπρεπε, ενώ υπενθύμισε οτι η απόρριψη της αίτησης του Λοβέρδου για δίωξη στην Χανιώτισσα εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη απορρίφθηκε, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Αφού δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, πώς υπάρχει ηθικός αυτουργός;»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Δεξιά ήταν είναι και θα είναι πάντα η ίδια χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει – όπλα ΜΜΕ χαφιέδες κτλ- για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της.
    Μπράβο Παυλη μη σταματάς να τους ξεμπροστιάζεις!!!

  2. Αφού είχε στοιχεία γιατί δεν έκανε τίποτα τα 4,5 χρόνια. Εξαλλου οι δικαστές έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο για τους περισσοτερους. Αλήθεια πως προκύπτουν τα 32 δισεκατομμυρια που αναφέρει? απλά να θυμίσω ότι η συνολική δαπάνη για τα φάρμακα είναι 2,5 δισ τον χρόνο συν 1 με 1,5 δις επιστρέφεται από τις εταιρείες σαν claw-Back. Το κράτος πληρώνει μόνο 2,5 δις όσα και αν παραγγείλει.
    Πόσο λοιπόν από αυτά τα 3,5-4 δις είναι πραγματική τιμολόγηση και πόσο υπερτιμολογηση? Για να μαζευτούν 32 δις από υπερτιμολογηση πρέπει να γνωρίζει ο τέως υπουργός το ποσοστό τιμολόγησης/υπερτιμολόγησης για να δούμε και για πόσα χρόνια και πότε έγινε. Πάντως επί των ημερών του (που σταμάτησε η υπερτιμολογηση κατά τα λεγόμενα του) η συνολική δαπάνη ανέβηκε κατά 600 εκατομμύρια περίπου (2014-2018). Για τους ενδιαφερόμενους τα ακριβή/επίσημα στοιχεία τα έχει ο ΕΟΠΥΥ.
    Για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι με κανένα και ούτε πιστεύω ότι όλοι είναι άγγελοι. Μου αρέσει όμως να γράφω με στοιχεία που μπορεί να τεκμηριωθούν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ