Πατρινό καρναβάλι: Εννέα χρόνια μετά αποζημιώθηκε με 300.000 ευρώ για τύφλωση νεαρού από βεγγαλικό

πατρινό-καρναβάλι-εννέα-χρόνια-μετά-α-1584500

Αποζημίωση 300.000 ευρώ έλαβε 20χρονος σήμερα νεαρός, ο οποίος το 2014 έχασε το 90% της όρασής του στο αριστερό μάτι από ελαττωματικό πυροτέχνημα, κατά την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

Σύμφωνα με το Pelop.gr, το Δικαστήριο επιδίκασε σε πρώτο βαθμό στην οικογένεια του ανήλικου τότε θύματος, ποσό 170.000 ευρώ. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίσθηκε και ο Δήμος Πατρέων υποχρεώθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ. Εν τέλει, μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη, ύψους 100.000 ευρώ.

Το θύμα ήταν τότε μόλις 11 χρονών και η υπόθεσή του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε η απώλεια της όρασής του. Η αποζημίωση του άτυχου νέου έρχεται να προστεθεί σε πολλές δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ως επίκεντρό τους το Πατρινό Καρναβάλι.

Πηγές της δημοτικής αρχής έχουν υπολογίσει ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβληθεί περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Δήμου σε διάφορους πιστωτές.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, επισήμανε στην «Πελοπόννησο», ότι το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο: «Παραλάβαμε δάνεια, που ελήφθησαν πριν 15 χρόνια, ύψους 28 εκατ. ευρώ, κι έχουμε αποπληρώσει 21 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά παρότι είναι μειωμένη αισθητά η κρατική χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνος του ο παλιός Δήμος Πάτρας λάμβανε 51 εκατ. ευρώ και τώρα που έχουν ενσωματωθεί κιόλας οι τέσσερις όμοροι πρώην δήμοι, μπαίνουν στα ταμεία του μόνο 23 εκατ. ευρώ ετησίως…».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook