Πάτρα: «Τι άλλο να κάνω; Την ψυχή μου να δώσω;» -Τι λέει ο επιχειρηματίας που έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του

πάτρα-τι-άλλο-να-κάνω-την-ψυχή-μου-να-δ-1693255

Εντοπίστηκε έπειτα από 14 χρόνια επιχειρηματίας στην Πάτρα, ο οποίος έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του (δείτε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο MEGA, o πρώην επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο δερμάτων δήλωσε: «Όποιος θέλει να με βρει μπορεί να με βρει. Εγώ δεν κρύβομαι. Οι άνθρωποι που θέλουν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη μπορούν να το κάνουν».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πρώην επιχειρηματίας κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του συνολικά 1 εκατ. ευρώ προτού βάλει λουκέτο στο κατάστημα του και φορέσει τα ράσα.

«Τι να κάνω; Την ψυχή μου να δώσω; Η ψυχή μου ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο μου αν είχα πάρει κι αν μου είχαν δώσει 1 εκατ. ευρώ, δίνει κανείς τόσα χρήματα; Ποιος θα μου τα έδινε;», φέρεται να είπε ο ιερέας και αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έλαβε το συγκεκριμένο ποσό ανέφερε: «Καταβάλω 200 ευρώ τον μήνα ανελλιπώς από τον Ιούνιο, όταν έχεις μία συμφωνία έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου;»

«Ανά πάσα στιγμή, κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει την διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν πού μένω», είπε τέλος ο ιερέας.

Τον πρόδωσε το Facebook

Ο άνθρωπος που εντόπισε τον πρώην επιχειρηματία και νυν ιερέα περιέγραψε πώς κατάφερε να ξεσκεπάσει την υπόθεση αναζητώντας τον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τον ψάχναμε, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε και μετά τυχαία εγώ μετά από χρόνια, τον ανακάλυψα μέσω Facebook. Με έτρωγε, τόσα χρόνια με έτρωγε και δεν μπορούσα να το αφήσω και έτσι. Η πλάκα είναι ότι με απειλούσε κιόλας πέρυσι που τον βρήκα ότι θα μου κάνει και μήνυση ότι τον απειλώ».

Ωστόσο, μπορεί ο άνδρας που τον βρήκε στο Facebook τυχαία μετά από τόσα χρόνια να ξαφνιάστηκε όταν κατάλαβε ποιος είναι, ωστόσο, δεν του προκάλεσαν καμία έκπληξη όλα όσα του είπε ο ιερέας, όταν τον συνάντησε από κοντά και του ζήτησε τα λεφτά του πίσω.

«Ήταν ο ίδιος, πήγα και τον βρήκα και μου λέει: “κοίταξε να σου πω, επειδή φοράω το πετραχήλι. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος ψάχνεις. Δεν έχω τίποτα, έχω έξι παιδιά, έχω το ένα, έχω το άλλο” Προφανώς για να γλιτώσει και να έχει σίγουρο μισθό, βέβαια το εμπόρευμα ήταν εξαφανισμένο», είπε ο άνδρας που τον εντόπισε.

«Έπαιρνε εμπόριο από εμένα, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το πληρώσει. Τα έδινε λίγα λίγα, έκανε αντικατάσταση επιταγών, συνεχίζαμε να του δίνουμε εμπόρευμα μήπως σώσουμε και τα προηγούμενα και εξαφανίστηκε. Μέσα σε ένα βράδυ έκλεισε το μαγαζί», είπε θύμα του πρώην επιχειρηματία και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι του πήρε πάνω από 50.000 ευρώ.

«Έχει καταστρέψει οικογένειες»

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό, καθώς ο ιερέας φέρεται να απέσπασε υπέρογκα ποσά από πολλές οικογένειες στην Πάτρα, οι οποίες εξαιτίας του έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο.

«Έχει καταστρέψει οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει σπίτια. Εδώ μιλάμε για ακατάσχετο είναι ιερατικός λειτουργός», είπε η δικηγόρος θύματος, Ανθούλα Ανασόγλου, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται για ένα μόνο θύμα αλλά για πολύ περισσότερα.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας έχει υποσχεθεί να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστά στα θύματά του, όταν οι συνθήκες του το επιτρέψουν.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook