Πάτρα: Ψάχνουν τη “διαδρομή” της κεταμίνης – Το σενάριο πληρωμής με… bitcoin

πάτρα-ψάχνουν-τη-διαδρομή-της-κετα-1421860

Μπορεί να αγοράσει κανείς κεταμίνη με bitcoin; Το ερώτημα προέκυψε καθώς οι αρχές αναζητούν τα πάντα γύρω από τη διαδρομή της κεταμίνης, της ουσίας που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της.

Στο ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιηθεί κρυπτονόμισμα για την αγορά της κεταμίνης αναφέρθηκε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοεπίθεσης CSII και στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης έχει δηλώσει ότι τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη και έχουν όλα τα πειστήρια για την υπόθεση της Πάτρας. Επίσης δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η διαδρομή της κεταμίνης μπορεί να ανιχνευτεί, ακόμα κι αν η αγορά της έγινε με bitcoin στο διαδίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, είπε, μπορεί να μη βρεθεί η συναλλαγή, αλλά θα βρεθεί η πορεία του χρήματος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορεί να αγοράσει κανείς στο διαδίκτυο κάτι που θέλει με bitcoin. Ως γνωστό δεν γίνονται συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Αυτό που εύκολα μπορεί να γίνει όμως είναι η αγορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας με κάρτα στην οποία έχουν μεταφερθεί χρήματα από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Τη διαδρομή της κεταμίνης ερευνά η 18η τακτική ανακρίτρια, με αίτημά της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, στο οποίο ζητεί να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η ανακρίτρια ζητεί να ενημερωθεί συγκεκριμένα για δύο πράγματα:

  • που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και
  • με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την κυβερνοεπίθεση που εκδηλώθηκε στη φαρμακευτική εταιρία που εργάζεται ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο κ. Σφακιανάκης εκτίμησε ότι “δεν είναι τυχαία”. Όπως είπε, μπορεί να είναι “μήνυμα”, μπορεί να είναι απόπειρα καταστροφής αρχείων, με στόχο να εξαφανιστούν τυχόν ίχνη, ή να πρόκειται ακόμα και για εκδίκηση, ή για απόπειρα εκβιασμού.

Πάντως ο κ. Σφακιανάκης ήταν κατηγορηματικός ότι από τις έρευνες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα προκύψουν συνταρακτικά στοιχεία, “για γερά νεύρα”, διότι ακόμα δεν υπάρχει ομολογία, οπότε όλοι περιμένουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να έχει διαβρωθεί το ενταφιασμένο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, είπε ότι ακόμα κι έτσι, η συσκευή μπορεί να μιλήσει, αφού υπάρχει ιδιώτης που μπορεί να αντλήσει στοιχεία.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook