Πάτρα: Πλησιάζει η ώρα της κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη

Έτοιμη να ερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί κάθε στοιχείο που έχει στη διάθεσή της, είναι η 18η τακτική ανακρίτρια, μία ημέρα μετά την απόφαση να προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύντομα η δικαστική λειτουργός πρόκειται να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο και με το Μάνο Δασκαλάκη.

Η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα αφού έχει πλέον στη διάθεσή της όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, η οποία για περισσότερες από πέντε ώρες απαντούσε στα ερωτήματα που της έθετε, είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει σε μια πιο ενδελεχή έρευνα, συνεχίζοντας να ψάχνει πρόσθετα ευρήματα οδικώς γύρω από τη ουσία κεταμίνη και τον τρόπο που χορηγήθηκε στο παιδί.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποβλήθηκε αίτημα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης, ύστερα από την κατάσχεση 8 κινητών τηλεφώνων από το σπίτι της στην Πάτρα. Σε μία πρώτη φάση, ενδέχεται από μόνα τους να μπορέσουν να δώσουν μία καλύτερη εικόνα για τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, για το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη να είχε ερευνήσει στο διαδίκτυο την κεταμίνη ή ακόμη και να έχει αναφερθεί σε αυτή σε μηνύματα της ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της.

Παράλληλα, η δικαστική λειτουργός θα προχωρήσει και στην κλήτευση κάθε προσώπου που με κάποιο τρόπο εμπλέκεται στην υπόθεση. Από τα πρώτα πρόσωπα που θα καλέσει να καταθέσουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού» οι οποίοι άλλωστε με τις καταθέσεις τους, «έδεσαν» το κατηγορητήριο οδηγώντας στη σύλληψης της Ρούλα Πισπιρίγκου. Είναι εκείνοι που αναφέρονται στις συμπεριφορές, τις αντιφατικές ή περίεργες δηλώσεις της 33χρονης, κατά τη νοσηλεία της κόρης της στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι και σήμερα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης περί ιατρικού λάθους. Δεν αποκλείεται δε, κατά τις καταθέσεις τους να δώσουν και απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν σχεδόν από την αρχή, ότι η κεταμίνη δεν σχετίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή της 9χρονης, αλλά και να περιγράψουν λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές που η Τζωρτζίνα πάλευε για τη ζωή της.

Στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης
Σε επόμενο στάδιο, φαίνεται πως θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίοι μέχρι σήμερα υπερασπίζονται την κατηγορούμενη και διατυμπανίζουν την αθωότητά της.

Όσο για το Μάνο Δασκαλάκη, είναι βέβαιο ότι η δικαστική λειτουργός θα θελήσει να τον καλέσει για να ακούσει και τη δική του θέση. Φαίνεται όμως, πως ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν θα περιμένει να λάβει κλήση, αφού τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να περάσει την πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων για δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μεταβεί αυτοπροσώπως συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, λόγω της γενικής απεργίας η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, δεν αποκλείεται να μην μεταβεί εντός της ημέρας από την Πάτρα στην Αθήνα, αλλά να έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Μαλένα και η Ίριδα
Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο όλος αυτός ο προγραμματισμός να ανατραπεί. Κι αυτό εξαιτίας πιθανών εξελίξεων στις δύο νέες έρευνες που έχει αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ως προς τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας τον Ιούλιο του 2019 και της 6 μηνών Ίριδας τον Ιούλιο του 2019.

Οι εισαγγελικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί ο γρίφος των ανεξήγητων θανάτων τους, λίγο πριν χαθεί και η Τζωρτζίνα. Μάλιστα, σε περίπτωση που εντοπιστούν κάποια στοιχεία που να δείχνουν ενδεχόμενη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας και υπάρξουν αρκετά δεδομένα για την άσκηση ποινικής δίωξης, τότε η έρευνα θα πάρει νέα τροπή και δυναμική.

Πηγή:news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ