Πατέρας σκότωσε τους τρεις γιους του – «Τους έχει χτυπήσει ίσως 2 ή 4 φορές ή και 100 φορές»

πατέρας-σκότωσε-τους-τρεις-γιους-του-1123984

Ένας άντρας από το Λος Άντζελες δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για τον φόνο των τριών γιων του στο πίσω κάθισμα του οικογενειακού SUV.

Ο 38χρονος Luiz Fuentes καταδικάστηκε προσφάτως σε κάθειρξη 75 ετών για τον φόνο του 10χρονου Luis, του 9χρονου Juan και του 8χρονου Alexander, έπειτα από συμφωνία με την εισαγγελία.

Όταν συνέβη το τριπλό φονικό το 2015, τα αγόρια ζούσαν με τον πατέρα τους στο αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατάφεραν να εξασφαλίσου οι «Los Angeles Times».

Στις 9 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ο Fuentes εντοπίστηκε αιμόφυρτος στη θέση του, έχοντας παρκάρει το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ αποθήκης στο νότιο Λος Άντζελες. Στο πίσω κάθισμα ήταν νεκρά τα τρία του παιδιά.

Ο Fuentes τα μαχαίρωσε και προσπάθησε κατόπιν να αυτοκτονήσει, τραυματίζοντας αρκετές τον εαυτό του με το ίδιο μαχαίρι.

Η οικογένεια έχασε τη μητέρα το 2008 και ο πατέρας τα έφερνε πολύ δύσκολα πέρα. Ήταν η τραγική κατάληξη τόσων χρόνων ανέχειας και πάλης για επιβίωση. Η οικογένεια ήταν άστεγη και ζούσε στο αυτοκίνητο.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμα και ένα περιστατικό βαρύτατης κακοποίησης από τον Fuentes, ο οποίος χτύπησε με τη ζώνη του το 2010 τον 5χρονο τότε Luis.

Ο πατέρας είχε ομολογήσει το έγκλημα στις κοινωνικές υπηρεσίες, λέγοντας πως «έκανα ένα λάθος». Όταν ρώτησαν τον μικρό Luis αν ο πατέρας είχε κακοποιήσει ποτέ και τα αδέλφια του, εκείνος είχε απαντήσει: «Τα έχει χτυπήσει ίσως 2 ή 4 φορές ή και 100 φορές».

Η κοινή γνώμη ρωτά τώρα αν η πολιτεία θα μπορούσε να αποτρέψει το έγκλημα, παίρνοντας τα παιδιά υπό την προστασία της. Χαρακτηριστική εδώ είναι η δήλωση της κοινωνικής λειτουργού μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού το 2020:

«Ο πατέρας νιώθει πως η συμβουλευτική θεραπεία δεν θα είναι αποδοτική γι’ αυτόν, γιατί θα τον αναγκάσει να θυμηθεί, ενώ το μόνο που θέλει είναι να ξεχάσει»…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook