Πατέρας δύο παιδιών ο 20χρονος Ρομά που σκοτώθηκε στο Πέραμα – Οργή στον καταυλισμό που διέμενε

πατέρας-δύο-παιδιών-ο-20χρονος-ρομά-που-1303633

Πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 20χρονος που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα. Οι συγγενείς του είναι οργισμένοι.

Οδύνη και οργή επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, όπου έμενε ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, ο νεαρός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η χήρα του κυοφορεί και το τρίτο τους παιδί. Η οικογένειά του αλλά και οι οικογένειες των δύο συνεπιβατών του, στο κλεμμένο αμάξι που καταδίωξαν οι αστυνομικοί, μένουν στον καταυλισμά στον Ασπρόπυργο.

«Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά Βασίλης Πάντζος.

Συντετριμμένος ο πατέρας του νεκρού, διερωτάται κι αυτός γιατί οι αστυνομικοί δεν έριξαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», είπε.

Σε άμυνα οι αστυνομικοί

Ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του Ant1, είπε ότι «χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα, χάθηκε ακόμη ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω και εγώ την θλίψη μου».

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο κ. Κρικέτος είπε, «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Ακόμη, προσέθεσε ότι «από όσο μαθαίνω, σε έναν από τους συλληφθέντες, ο εισαγγελέας αποδίδει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι και οι αστυνομικοί άνθρωποι, έχουν οικογένειες και οφείλουν να προστατεύουν τις ζωές τους και τις ζωές των πολιτών», είπε. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του, εάν όσα ακολούθησαν την φονική καταδίωξη στο Πέραμα, οδηγήσουν τους αστυνομικούς να μην ασκούν όπως πρέπει το καθήκον τους σε ανάλογες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο που θα εντοπίσουμε, να το αφήσουμε να συνεχίσει; Αυτό μας ζητούν; Αυτό δεν πρέπει να γίνει».

ieidiseis.gr

One thought on “Πατέρας δύο παιδιών ο 20χρονος Ρομά που σκοτώθηκε στο Πέραμα – Οργή στον καταυλισμό που διέμενε

  1. «Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;»

    Καταλάβατε κύριοι υπερασπιστές του δικαίου πως σκέφτεται η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα; Δεν είναι έγκλημα η κλοπή, δεν είναι έγκλημα η ληστεία, δεν είναι έγκλημα η προσπάθεια εμβολισμού του αστυνομικού. Δεν φταίει αυτός που δεν σταμάτησε, φταίει αυτός που τον κυνήγησε 20 χιλιόμετρα για να τον πιάσει.

    Έχουμε πιάσει πάτο σ’ αυτήν εδώ τη χώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook