Πατέλης: «Ένα διδακτορικό όχι απλώς δεν είναι δουλειά, αλλά δείχνει και την απουσία όρεξης για εργασία»

πατέλης-ένα-διδακτορικό-όχι-απλώς-δε-1219234

«Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικο, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά», δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις αποδοκιμασίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, ένα διδακτορικό όχι απλώς δεν είναι δουλειά, αλλά δείχνει και την απουσία όρεξης για εργασία ενώ αποτελεί και τροχοπέδη για την επαγγελματική εξέλιξη κάποιου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το διδακτορικό απαιτεί χρόνο και αφοσοίωση, καθυστερώντας την καριέρα όσων το επιλέγουν.

Σε συνέντευξή του στο ImpacTalk ο κ. Πατέλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλάδή δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά.  Το διδακτορικό απαιτεί μια αφοσοίωση, αν θες να το κάνεις καλά, 4,5,6 χρόνια, στην πιο παραγωγική σου ηλικία, οπότε είναι κάτι το οποίο ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

One thought on “Πατέλης: «Ένα διδακτορικό όχι απλώς δεν είναι δουλειά, αλλά δείχνει και την απουσία όρεξης για εργασία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook