Πατάτες με σέλινο με χταποδάκια σε άλμη
Αν και η βάση του φαγητού είναι η πατάτα και το σέλινο, η κάθε νοικοκυρά μπορεί να προσθέσει και άλλα εποχικά λαχανικά. Για να την κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστή πάλι, θα τη σερβίρετε με χταποδάκια σε άλμη
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:1:10′
της Γεωργίας Κοφινά
Υλικά
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
500γρ. σέλινο με λεπτά κλωνάρια
2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη
250γρ. ντομάτα φρέσκια, χοντροκομμένη
½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κονσέρβα χταποδάκια σε άλμη
Διαδικασία
Χωρίζετε το σέλινο στα κλωνάρια του διατηρώντας το μήκος τους. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες, το σέλινο και αρκετό ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστούν οι πατάτες. Σιγοβράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτετε το λεμόνι τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις πατάτες στο τραπέζι.
olivemagazine.gr