Πατάτες με σέλινο με χταποδάκια σε άλμη

πατάτες-με-σέλινο-με-χταποδάκια-σε-άλμ-1184935

Αν και η βάση του φαγητού είναι η πατάτα και το σέλινο, η κάθε νοικοκυρά μπορεί να προσθέσει και άλλα εποχικά λαχανικά. Για να την κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστή πάλι, θα τη σερβίρετε με χταποδάκια σε άλμη

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:1:10′

της Γεωργίας Κοφινά

Υλικά

1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

500γρ. σέλινο με λεπτά κλωνάρια

2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη

250γρ. ντομάτα φρέσκια, χοντροκομμένη

½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

1 κονσέρβα χταποδάκια σε άλμη

Διαδικασία

Χωρίζετε το σέλινο στα κλωνάρια του διατηρώντας το μήκος τους. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες, το σέλινο και αρκετό ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστούν οι πατάτες. Σιγοβράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτετε το λεμόνι τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις πατάτες στο τραπέζι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook