Πατάτες καψαλισμένες στο τηγάνι με μυρωδικά και γραβιέρα

Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα. Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαντζουράνα
  • 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου.
  • Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
  • Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

olivermagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ