Πατάτες καψαλισμένες στο τηγάνι με μυρωδικά και γραβιέρα

πατάτες-καψαλισμένες-στο-τηγάνι-με-μυ-1444538

Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα. Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαντζουράνα
  • 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου.
  • Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
  • Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook