Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα. Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Μαντζουράνα
- 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου.
- Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.
olivermagazine.gr