Παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα

παστάκια-κέικ-βανίλια-σοκολάτα-942396

Φτιάξτε αυτά τα σπιτικά παστάκια με επικάλυψη σοκολάτας! Ιδανικά για κέρασμα, καθώς είναι ατομικά, σοκολατένια και λαχταριστά!

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:50′ Εύκολη Μερίδες: 20

Υλικά 

2½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ

2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 φλ. μαλακό βούτυρο

1¾ φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

2 βανίλιες

1¼ φλ. γάλα

1 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)
Για την επικάλυψη

60 γραμ. βούτυρο μαλακό

3¾ φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. κακάο

2 κ.σ γάλα

1 βανίλια

Εκτέλεση

Για τα σπιτικά παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Σκάβουμε τις άκρες του μπολ με μία σπάτουλα.

Χτυπάμε για ακόμα 2΄το μέιγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα μπισκότα, απλώνουμε σε μία στρώση το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50΄περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε-πρέπει να βγαίνει στεγνή από την καρδιά του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας και την απλώνουμε σε μία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε κομμάτια λαδόκολλας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο για να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλυψη.

Χτυπάμε το βούτυρο με μένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το 1 φλ. άχνης ζάχαρης. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο.

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να αραιώσει. Αν βγει αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook