Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

πάστα-ψυγείου-με-κέικ-σοκολάτας-1667073

Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Δείτε μία εύκολη και φανταστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες

Έτοιμο σε 25′

Υλικά

Για την πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)

Για την κρέμα βανίλια

2 lt φρέσκο γάλα

1¼ φλ. ζάχαρη

8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες

1 μπαστούνι βανίλιας

2½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την πάστα ψυγείου με κέικ

Ξεκινάμε σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.

Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.

Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.

Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.

Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.

Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook