ΠΑΣΟΚ: Για να αντιμετωπίσει τις διαρροές στον Μητσοτάκη εντείνει την κριτική στον… ΣΥΡΙΖΑ!

πασοκ-για-να-αντιμετωπίσει-τις-διαρρο-1476873

Ποια η τακτική που επιλέγει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη μετά τη μελέτη των τελευταίων δημοσκοπήσεων – Μόνος κερδισμένος ο… Μητσοτάκης!

Με αυξημένους τόνους κριτικής στον… ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, αρχής δεδομένης από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τη «γραμμή» αυτή προώθησαν τα αρμόδια ηγετικά πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, ενώ την εμφανίζουν ήδη στις τοποθετήσεις τους ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζιος και άλλα θεσμικά στελέχη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μελετώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φέρεται να εκτιμάει πως η ζημιά που προκλήθηκε από το σκάνδαλο της Εύας Καϊλή (και από τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες θέσεις για το διακύβευμα της διακυβέρνησης της χώρας – συμπληρώνουμε εμείς), σταματάει, σε ένα ποσοστό έστω και ελάχιστα πάνω από 10%. Ποσοστό ασφαλώς πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά που η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι μπορεί «να χτίσει» πάνω σε αυτό.

Η εκτίμηση που υπάρχει φέρεται να είναι πως οι διαρροές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι δεδομένες σε κάποιο βαθμό. Εφόσον, όμως, όπως πιστεύουν, ενταθεί η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός οι διαρροές θα περιοριστούν, αφετέρου δεν θα επιτρέψουν νέες διαρροές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τώρα αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί από τη ζωή μένει να φανεί. Το βέβαιον είναι πως με τους σχεδιασμούς αυτούς όχι απλώς δεν αποκλείεται από μετεκλογική εκλογική συνεργασία η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ότι με την πολιτική των «ίσων» αποστάσεων κερδισμένος είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ούτε καν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook