Πάσχα στα Χανιά με άδειους δρόμους και σούβλες στο Παλιό Λιμάνι | Photos + Video

πάσχα-στα-χανιά-με-άδειους-δρόμους-και-1430029

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών σε διασκέδαση και μετακινήσεις, φέτος, πολίτες αλλά και επιχειρηματίες της πόλης των Χανίων, με περίσσια όρεξη, θέλοντας να γιορτάσουν το Πάσχα, ξεκίνησαν από νωρίς να στήνουν τις σούβλες για να ψήσουν τον οβελία.

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022 και οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι άδειοι από κόσμο αλλά και από οχήματα ενώ τουρίστες έκαναν τη βόλτα τους σε Παλιά Πόλη και Παλιό Λιμάνι.

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν φύγει για Πάσχα στο χωριό ωστόσο όσοι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, έστησαν σούβλες στις αυλές τους, παρέα με φίλους και γείτονες.

Οι επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμανιού  άναψαν τα κάρβουνα από νωρίς το πρωί, περιμένοντας τους επισκέπτες.

Επιχειρηματίες της πόλης και του Παλιού Λιμανιού μιλούν στο zarpanews.gr

Ο Γιάννης Ντανταράκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην παλιά πόλη, μιλώντας στο zarpanews.gr, είπε: «Μετά από δυο χρόνια καραντίνας και δυο χρόνια κλειστά, επιτέλους Πάσχα κανονικό. Ο κόσμος έχει δίψα γι’ αυτό το πράγμα. Έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις. Όπως και χθες βράδυ που είχαμε ανοιχτά με μαγειρίτσες και παραδοσιακά φαγητά έγινε ένας μικρός χαμός. Περιμένουμε και σήμερα μεγάλη άφιξη. Στο εστιατόριό μας έχουμε ετοιμάσει οκτώ αρνιά, τα οποία θα σουβλίσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε η κανονική ζωή».

Τις ευχές του στον κόσμο των Χανίων έστειλε και ο υπεύθυνος του καταστήματος Λίθος: «Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά, υγεία σε όλο τον κόσμο».

Και ο υπεύθυνος του καταστήματος Καλυψώ, δήλωσε:« Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Από το πρωί έχουμε στήσει το αρνί και το κοντοσούβλι μας. Έχουν κλείσει τραπέζια, περιμένουμε κόσμο. Η κίνηση εδώ αναμένεται μεγάλη σήμερα.»

Καλό Πάσχα!

zarpanews.gr

2 thoughts on “Πάσχα στα Χανιά με άδειους δρόμους και σούβλες στο Παλιό Λιμάνι | Photos + Video

  1. Έχασα κάποια εξέλιξη;;;
    Την προηγούμενη εβδομάδα ο κόσμος δεν είχε να πληρώσει την ΔΕΗ όπως γράφατε και σήμερα βρήκε να ξοδέψει;;;;;;

  2. Ένταξει, τώρα που έγινε η αρχή να καθιερωθούν οι ψησταριές να μπαίνουν από την πλευρά της θάλασσας προς αγραν πελατών και οικονομία χώρου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook