Πάσχα με θαλασσινή αύρα στα Κύθηρα

πάσχα-με-θαλασσινή-αύρα-στα-κύθηρα-847436

Από τα λιγοστά νησιά της χώρας πού ή θα λατρέψεις ή δεν θα θέλεις να ξαναεπισκεφτείς, καθώς η ιδιαίτερη και άγρια ομορφιά τους δεν μπαίνει σε κατηγορίας, γι αυτό και έχει την «πολυτέλεια» να «παίζει» μόνο του στην κατηγορία του.

Μια μοναδική εμπειρία ζωής σε όσους επιλέξουν να τα επισκεφτούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα και να τα ανακαλύψουν εκ των έσω, προσφέρουν τα μυστηριώδη Κύθηρα στους επισκέπτες τους. Αρκετά σοφιστικέ, με μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική χροιά, η Χώρα στο νοτιότερο σημείο του νησιού, θα γίνει το σημείο ανάφοράς σας.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η μεταφορά του Επιταφίου πραγματοποιείται στο γοητευτικό σκηνικό της, μέσα σε στενά σοκάκια με πανέμορφα σπίτια, ενετικά κτήρια αλλά και κτίσματα που δημιουργήθηκαν επί Αγγλοκρατίας, παλιά αρχοντικά και σπίτια ευγενών που «αγκαλιάζουν» το ενετικό κάστρο του 1503 που «βλέπει» τόσο στο Καψάλι, το κοσμοπολίτικο επίνειο της Χώρας, όσο και απέναντι στο μικρό νησάκι Χύτρα.

Μάλιστα, οι κάτοικοί της αφήνουν ανοιχτές τις αυλόπορτές τους, προκειμένου να πάρουν την ευλογία κατά το πέρασμα του Επιταφίου.

Πιο «φαντασμαγορική» εμπειρία αποτελεί αυτή στο παραθαλάσσιο χωριό του Αβλέμονα –το κινηματογραφικό σκηνικό του μεταφέρει στη δεκαετία του ’50– όπου ολόκληρος ο οικισμός κατά την περιφορά του Επιταφίου φωτίζεται από φλεγόμενα τενεκεδάκια.

Για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας το Μεγάλο Σάββατο επιλέξτε την Ιερά Μονή Μυρτιδίων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Χώρας, όπου οι μαγευτικοί ήχοι βυζαντινής μουσικής δημιουργούν ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης. Εξίσου κατανυκτικά, ωστόσο, θα περάσετε τόσο στα διάφορα χωριά στην ενδοχώρα του νησιού, όσο και στην υπέροχη Χώρα του.

Την Κυριακή του Πάσχα την τιμητική τους έχουν τα γλέντια, με κορυφαίο όλων αυτό που στήνεται στην Αγία Πελαγία στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σούβλισμα αρνιών στην παραλία του οικισμού, τοπικό κρασί να ρέει άφθονο, μουσικές και χοροί που διαρκούν μέχρι το βράδυ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook