Partygate: Νέες φωτογραφίες «καίνε» τον Μπόρις Τζόνσον – Μετέχει σε πάρτι που αρνείται ότι έγινε

partygate-νέες-φωτογραφίες-καίνε-τον-μπόρι-1451290

Τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα δείχνουν τον Βρετανό πρωθυπουργό να υψώνει το ποτήρι με το ποτό του σε πάρτι που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown – Ο ίδιος φέρεται ότι είπε ψέματα στους βουλευτές, καθώς είχε διαψεύσει το συμβάν

Φωτογραφίες από το πάρτι που κατά τον Μπόρις Τζόνσον δεν έγινε δημοσίευσε το ITV, κάνοντας νέες αποκαλύψεις για τις συγκεντρώσεις που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω lockdown για τους κοινούς θνητούς.

Το πάρτι φέρεται ότι έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2020, προς τιμή τoυ Λι Κέιν, που μέχρι τότε ήταν διευθυντής επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού. Η αποκάλυψη των φωτογραφιών προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στον Τζόνσον, που διέψευσε κατηγορηματικά στους βουλευτές τα περί πάρτι.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κρατά ένα ποτήρι με μάλλον αφρώδη οίνο, ενώ γύρω υπάρχει συγκέντρωση προσώπων, ένα τραπέζι με ποτά και φαγητό, μια εικόνα που παραπέμπει σε πάρτι. Στις φωτογραφίες φαίνονται οκτώ άτομα συν τον φωτογράφο.

Ισχυρίζεται ότι δεν έγινε πάρτι 

Ειδικότερα, ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι το πρωθυπουργικό γραφείο τηρούσε όλες τις οδηγίες για την πανδημία, όπως και οι εργαζόμενοι. Ωστόσο η εικόνα που δείχνουν οι φωτογραφίες είναι για άλλη μια φορά διαφορετική.

Σύμφωνα με πηγές του ITV, το συμβάν έγινε στην αποχώρηση του Λι Κέιν, σε μια περίοδο που απαγορευόταν οι εσωτερικές συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δεν προέρχονται από το ίδιο νοικοκυριό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται σαν να κάνει πρόποση δίπλα στο τραπέζι με δύο μπουκάλια σαμπάνια, τέσσερα μπουκάλια κρασί και μισό μπουκάλι τζιν.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν την παραμονή της έκθεσης της Σου Γκρέι για το partygate και πέντε μήνες αφότου ο Τζόνσον αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε πάρτι τη συγκεκριμένη ημέρα. «Είμαι σίγουρος πως ό,τι κι αν συνέβη, οι οδηγίες ακολουθήθηκαν και οι κανόνες τηρήθηκαν ανά πάσα στιγμή». Ήδη, εις βάρος του γίνεται έρευνα από την αρμόδια επιτροπή για το εάν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε παραβίαση κανόνων στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook