Παρουσιάστηκε το λεύκωμα «ΑΒΕΑ 1889-2019» – Χανιά και ΑΒΕΑ: Μία κοινή πορεία | Photos

παρουσιάστηκε-το-λεύκωμα-αβεα-1889-2019-χ-959388

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων η παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος του Χάρη Ξηρουχάκη «ΑΒΕΑ 1889-2019 Χανιά και ΑΒΕΑ: Μία κοινή πορεία» από τη διοίκηση της εταιρίας και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές κ.κ. Αλέξης Μαρκαντωνάκης (Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒΕΑ), Κυριάκος Ναξάκης (Συντονιστής της έκδοσης), Γήσης Παπαγεωργίου (σκιτσογράφος), Μανώλης Μανούσακας (Ιστοριοδίφης) και ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησαν για την ιστορική διαδρομή της ΑΒΕΑ μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τη διασύνδεση της με την Χανιώτικη κοινωνία, ενώ προβλήθηκε και αρχειακό οπτικό υλικό, με μαρτυρίες που κατέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια την κοινή πορεία της ΑΒΕΑ και των Χανίων. Η ΑΒΕΑ, που φέτος συμπληρώνει 130 χρόνια από την ίδρυσή της, τον Αύγουστο του 2018 βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία (EuChemS), με το βραβείο Ιστορικού Οροσήμου σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στη χημεία και την πολιτιστική κληρονομιά των Χανίων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Λεύκωμα του κυρίου Χάρη Ξηρουχάκη για την ΑΒΕΑ, όπως τόνισε και ο ίδιος, εκδίδεται στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού των 130 χρόνων της εταιρείας και της βράβευσής της από την EuChemS.

«Η έκδοση για τα 130 χρόνια της ΑΒΕΑ γίνεται με την ευκαιρία της παρασημοφόρησής της από την Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια από τέσσερις φίλους, τον πρόεδρο της Συναιτεριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλη Μαρακάκη, τον Κυριάκο Ναξάκη, το Γήση Παπαγεωργίου από εμένα, που έχω γράψει και το κείμενο. Πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην βιομηχανική ανάπτυξη των Χανίων, αλλά και την ανάδειξη ενός πολιτσικού μνημείου της πόλης μας, με 130 χρόνια ιστορίας» τόνισε ο συγγραφέας του βιβλίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook