Παρουσιάστηκε ο Βοσνιάδης από τον ΑΟΧ-Κισσαμικό

παρουσιάστηκε-ο-βοσνιάδης-από-τον-αοχ-786700

Στα γραφεία του Κισσαμικού στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, Αλέκου Βοσνιάδη.

Τον Βοσνιάδη στους εκπροσώπους του Τύπου παρουσίασαν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Ξηρουχάκης, με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Λευτέρη Μπουζάκη.

Η τοποθέτηση του κ. Βοσνιάδη ήταν η εξής:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, στην πόλη των Χανίων, με τιμάει πολύ η πρόσκληση που επέλεξαν οι άνθρωποι της διοίκησης εμένα, για να μπορέσω να συνεχίσω την προσπάθεια την οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε εύκολα. Διακρίνω ένα περιβάλλον και μέσα και γύρω από την ομάδα, το οποίο με κάνει αισιόδοξο για την καλή μου παρουσία εδώ και την καλή συνέχεια της ομάδας. Είναι η πρώτη μου ομάδα σε αυτό το επίπεδο, σε αυτή την κατηγορία, η οποία ενώ βρισκόταν χαμηλά μου έκανε μια πρόταση για να την αναλάβω. Ηταν κάτι καινούργιο για εμένα, αλλά καθημερινά μάθαινα πράγματα – μέχρι να απαντήσω – για το τι κάνει αυτή η ομάδα, ποιοι είναι οι ανθρώποι γύρω της, τι δυνατότητες έχει το αγωνιστικό τμήμα και γενικότερα μάζευα από παντού πολύ καλές πληροφορίες. Όλα αυτά και συγχρόνως η πολύ καλή δουλειά του προηγούμενου τιμ του κ. Πετράκη, γιατί την παρακολουθούσα την ομάδα από την περσινή της πορεία, με κάνανε να αποφασίσω για κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν το είχα κάνει. Σε αυτή την κατηγορία ήταν τελείως διαφορετικός ο δικός μου στόχος.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επιλέξει τους ανθρώπους που με επέλεξαν, βλέπω ότι είναι δίπλα με καθαρά τα μάτια τους, γιατί για εμένα είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνω σε ομάδες όπου φαίνεται ότι μπορώ να αποκτήσω χημεία με τους ανθρώπους, μπορώ να τους εμπιστευτώ. Εχω πει πολλές φορές ότι όπου εργάζομαι θέλω να είμαι χαρούμενος και να δένομαι και με το περιβάλλον και με την ομάδα. Πιστεύω ότι αυτά τα έχουμε, είμαι πολύ αισιόδοξος και το κυριότερο να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνανε και να πω ότι έχουμε μια ομάδα η οποία αδικεί τον εαυτό της από τη βαθμολογική της θέση. Είμαστε μια ομάδα που μόλις πετύχει τα πρώτα αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα το κάνουμε και άμεσα θα μπορέσει και τις θέσεις να κερδίσει προς τα πάνω και τον στόχο να πετύχει και το κυριότερο να βάλει βάσεις για τη συνέχεια της ομάδας. Γίνεται κάτι καινούργιο, κάτι καινούργιο ξεκινάει εδώ, θα έχει προοπτική και τα επόμενα χρόνια και η πόλη των Χανίων θα έχει μια ομάδα με την οποία θα ασχολείται πολύς κόσμος.

Είμαι πολύ αισιόδοξος με αυτά που βρήκα και για τους χώρους που έχουμε και για τον τρόπο που τους έχουν φτιάξει οι άνθρωποι, γιατί μέχρι πριν ένα χρόνο ήξερα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με τη Μοναχή Ελιά και με το προπονητικό. Γίνονται τεράστια βήματα εκεί, υπάρχει ένα υπέροχο γήπεδο όπου η ομάδα μπορεί να παίξει, μια πόλη από πίσω της.

Θέλω, αν μπορώ να πω κάτι στον κόσμο, να υπάρξει μια συσπείρωση γύρω από τον κόσμο, γιατί σίγουρα βγαίνει κάτι υγιές από αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος βλέποντας υγιείς προσπάθειες πρέπει να εμπιστευτεί και να έρθει να στηρίξει τις ομάδες. Αυτό βλέπουμε μπροστά μας και μας έκανε αισιόδοξους τις πρώτες μας μέρες. Ηταν πολύ καλή η παρουσία της ομάδας και στο χθεσινό παιχνίδι (19/12) και με την Παναχαϊκή έπρεπε να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι. Γενικά πολύ γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες. Με την εμπειρία που έχουμε πιστεύω ότι η ομάδα πολύ γρήγορα θα ανακάμψει.

Θέλω να μείνω στη στήριξη του κόσμου, να έρθουν να στηρίξουν μια πραγματική υγιή προσπάθεια. Είναι ξεκάθαρο και το ξαναλέω, επειδή έχουμε περάσει από πολλές ομάδες και έχουμε κρίνει καταστάσεις, ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να στηριχθούν και το κυριότερο να “ξεσηκώσουμε” μια κατάσταση εδώ με τον κόσμο να έρθει πολύ δίπλα και να χαρούμε πράγματα από αυτά που μπορεί να φέρει η συνέχεια αυτής της ομάδας.

Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνανε οι άνθρωποι της διοίκησης και ο κ. Ροκάκης και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θα είμαστε ευχαριστημένοι όλοι από τη δουλειά μας και από τη συνέχεια μας».

Για το αν γίνουν προσθήκες: «Για να αναφερθώ και πάλι στο θέμα του προηγούμενου προπονητή. Είναι ένας προπονητής που ξέρω πώς δούλευε, γι’ αυτό και το καλοκαίρι, τότε που είχα αναλάβει τον Ηρακλή είχα πει να μην υποτιμάτε τον ΑΟΧ-Κισσαμικό. Ηταν μια ομάδα που και με την περσινή της παρουσία φάνταζε και πίστευα κι εγώ ότι θα είναι μέσα στις ομάδες του γκρουπ που θα πρωταγωνιστούσε. Βέβαια μέσα στο ποδόσφαιρο “στραβώνουν” πράγματα, μια λεπτομέρεια μπορεί να σου στερήσει το αποτέλεσμα, μια άλλη μπορεί να στο δώσει. Η ομάδα βρέθηκε εκτός αρχικού στόχου, αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Μια ομάδα που φτάνει στη μεταγραφική περίοδο με κάποια προβλήματα τραυματισμών, με δεδομένο ότι στις επιλογές που κάνει το 100% ποτέ δεν το πετυχαίνεις και πάντα κάποια προβλήματα παρουσιάζονται, εννοείται ότι θα χρειαστεί (ενίσχυση), αλλά όχι πολλά πράγματα. Αυτό που βλέπω τις μέρες που είμαι εδώ και από τα δύο παιχνίδια που είδα με ικανοποιεί απόλυτα. Βλέπω μπροστά μου φιλόδοξους παίκτες, ενθουσιώδεις, πολύ καλό περιβάλλον μέσα στην ομάδα, καλά παιδιά. Τα παιδιά τα καταλαβαίνεις από τα μάτια, αντιλαμβάνεσαι τι είναι. Εμείς γρήγορα πατώντας στα πόδια μας θέλουμε τρεις-τέσσερις επιλογές πρώτης γραμμής, γιατί αυτές θα γίνουν (πρώτης γραμμής), αλλιώς δε θα γίνουν. Δε θα γίνουν επιλογές για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές και να “ανοίξει” η ομάδα οικονομικά. Θα κοιτάξουμε τι δεν μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα, με παίκτες οι οποίοι θα έρθουν και θα βοηθήσουν άμεσα στο να γίνει γενικά μια αλλαγή και στο ψυχολογικό που γίνεται και κυρίως στο αγωνιστικό, το οποίο μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για την ομάδα, από τον επόμενο μήνα. Αρα λοιπόν κάποιες επιλογές, αποτελέσματα και το κυριότερο την περίοδο που ερχόμαστε είναι η βαθμοθηρία και από εκεί και μετά οι καλές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι θα τα συνδυάσουμε πολύ γρήγορα και τα δύο».

Για ποιο λόγο θεωρεί ο ίδιος ότι η ομάδα βρέθηκε εκτός αρχικού στόχου: «Είδα δυο-τρία παιχνίδια της ομάδας και θα μπορούσε να τα είχε κερδίσει και δεν τα πήρε, χαθήκανε οι βαθμοί. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο “στραβώνουν” πράγματα από μια στιγμή. Αν βάλουμε όλη τη διαδικασία, παίκτες που έπρεπε να βασιστούμε έβγαλαν τραυματισμούς, είχαμε ατυχίες, έγιναν πράγματα… Εφυγε η ομάδα από 1-2 αποτελέσματα που περίμενε να πάρει στην αρχή και αυτόματα δημιουργήθηκαν προβλήματα τα οποία φέρανε και την αλλαγή. Γιατί μια ομάδα μπορεί να δουλεύει με τον καλύτερο τρόπο, να μην της έρχονται τα αποτελέσματα και κάποια στιγμή αρχίζει να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ψυχολογικό. Πιστεύω ότι κάπου εκεί έρχονται και οι αλλαγές των προπονητών και κάπου εκεί θέλουμε να δώσουμε και μια ώθηση στην ομάδα και γίνονται και οι επιλογές των επόμενων προπονητών. Η ομάδα, χάνοντας κάποια αποτελέσματα στην αρχή και με όλες αυτές τις ατυχίες που της παρουσιάστηκαν, της ήρθε ανάποδα αυτό το οποίο βασιζόταν ότι θα πετύχει βάσει δουλειάς και όλης της προσπάθειας που γίνεται. Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν, μπορεί να “ακυρωθούν” καλές δουλειές, προπονητικά τιμ με καλή σειρά σε αυτό που παρουσιάζουν. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο και κάπως έτσι γίνονται και οι αλλαγές. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος».

Για το αν περίμενε να έχει αυτή την εικόνα ο βαθμολογικός πίνακας: «Η μοναδική ομάδα με σταθερή πορεία είναι ο Βόλος, μια ομάδα που λέγαμε και ξέραμε ότι θα διεκδικεί. Είχε και την οργάνωση και έχει ανθρώπους που ξέρουν προς τα πού να πάνε το “καράβι”. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία εκεί και επειδή έχω ζήσει και σε αυτή την πόλη ήξερα ακριβώς τι θα κάνει ο Βόλος. Είναι μια σταθερή ομάδα, έχει πάρει αποτελέσματα παντού, ακόμα και το παιχνίδι που έχασε βρήκε τον τρόπο και το κέρδισε. Ολες οι άλλες ομάδες βρέθηκαν εκτός πορείας που είχαν χαράξει. Η Κέρκυρα περίμενα να είναι λίγο πιο ψηλά, γιατί πιστεύω ότι είναι μια ομάδα η οποία θα διεκδικήσει και ο Ηρακλής βρέθηκε εκεί για τους λόγους του – είναι ένα άλλο κομμάτι ο Ηρακλής – και η Παναχαϊκή που την περιμέναμε γιατί πέρσι είχε βγάλει μια ομάδα με πολλή υγεία και ήταν πολλοί ποδοσφαιράνθρωποι εκεί. Υπάρχουν εκπλήξεις πολλές, όπως με την εισοδο του Απόλλωνα Λάρισας, είχε ξεκινήσει να έχει πολύ καλή πορεία στην αρχή ο Εργοτέλης. “Βρήκαμε” ομάδες που δεν τις περιμέναμε να είναι ψηλά, αυτή τη στιγμή να είναι μπροστά. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι η εικόνα αυτή της τελικής βαθμολογίας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι ομάδες που φανταζόμασταν πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κερδίζουν θέσεις προς τα πάνω. Υπάρχει δρόμος. Αυτό που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή είναι το “25-20-17”, αλλά πιστεύω ότι θα κλείσει και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την 1η και τη 2η θέση θα είναι και από αυτές που είχαμε πει από την αρχή ότι τις περιμέναμε στο αρχικό πλασάρισμα και λέγαμε ότι θα είναι ψηλά».

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Ξηρουχάκης ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας στα Χανιά και στην ομάδα μας τον ΑΟ Χανιά-Κισσαμικό τον νέο μας προπονητή κ. Αλέκο Βοσνιάδη και τους συνεργάτες του. Είναι ένας προπονητής πολύ έμπειρος, με πολύ πλούσιο βιογραφικό και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Θέλουμε να του ευχηθούμε καταρχήν καλή επιτυχία, πιστεύουμε μέσα μας ότι με την εμπειρία που έχει και με τις γνώσεις του θα βοηθήσει την ομάδα να μπορέσει να ανακάμψει και να μπορέσει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στο πρωτάθλημα και να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της και να πλασαριστεί όσο πιο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία.

Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και αυτό που λέμε και στη ζωή και στον αθλητισμό είναι ότι ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που του αξίζει. Επειδή η ομάδα μας είναι πάρα πολύ καλή, έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά, έχουμε πολλή πίστη στην ομάδα, τη στηρίζουμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πάρει αυτό που αξίζει, αυτό που δικαιούται και θα πετύχει τον στόχο της.

Είναι αλήθεια ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, όπως το περιμέναμε, αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και καμιά φορά δεν πάνε τα πράγματα όπως τα έχεις σχεδιάσει. Εμείς όπως ξαναείπα έχουμε πίστη στην ομάδα, δεν το “αφήνουμε”, θα το “παλέψουμε” και η επιλογή του προπονητή που κάναμε δείχνει ότι θα το “κυνηγήσουμε” όσο μπορούμε. Θα είμαστε δίπλα στο προπονητικό τιμ, ό,τι χρειαστεί. Ό,τι μπορούμε και είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε να είστε σίγουροι ότι η διοίκηση θα το κάνει.

Σε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινάει ουσιαστικά πάλι από το “μηδέν” χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι. Χρειάζεται να βοηθήσει πρώτα η διοίκηση, οι παίκτες οι ίδιοι να το “πάρουν πάνω τους” και να βοηθήσει και ο κόσμος. Να στηρίξει, να αγκαλιάσει την ομάδα ξανά, να δείξει την απαραίτητη υπομονή που χρειάζεται και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε Αυτό πιστεύουμε.

Για εμάς αποτελεί τιμή ότι ένας καταξιωμένος προπονητής, όπως ο κ. Βοσνιάδης, που ζήτησε μερικές μέρες να το σκεφτεί για το αν αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε, τελικά δέχθηκε να έρθει στην ομάδα. Είναι πρώτη φορά που δουλεύει σε ομάδα, που είναι εκτός στόχου και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι μια πρόκληση για τον ίδιο, αλλά νομίζω ότι αυτό “εξαργυρώνει” την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια και της διοίκησης. Τη σοβαρότητα που έχει δείξει η ομάδα, το όνομα που έχει για να την πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Νομίζω ότι αυτοί ήταν οι κύριοι λόγοι που τον οδήγησαν στο να απαντήσει θετικά και να αποδεχθεί την πρότασή μας για να συνεργαστούμε. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Για το αν είναι μια απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την ομάδα το γεγονός ότι επέλεξε προπονητή από το “πρώτο ράφι”: «Πήγαμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή, από το “πάνω ράφι”. Ηταν η κατάλληλη επιλογή αυτή τη χρονική περίοδο για να μπορέσει να αλλάξει στην ομάδα κυρίως την ψυχολογία. Στην ομάδα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι (19/12, με Παναθηναϊκό). Η ομάδα έβγαλε πολλή ενέργεια, πολλά τρεξίματα και νομίζω ότι την πρόκριση πρέπει να την αφιερώσουμε στον προηγούμενο προπονητή, τον κ. Πετράκη, γιατί με αυτόν την πετύχαμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο καινούργιος προπονητής να μας βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι, να δώσει στα παιδιά την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που χρειάζονται. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, γιατί δυνατότητες υπάρχουν και αυτό έχει φανεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν το λέμε τυχαία, το λέει και ο ίδιος ο προπονητής, το λέει κι όλος ο κόσμος, είναι κοινή παραδοχή όλα αυτά. Να μπορέσει να βγάλει πράγματα για να πετύχει τους στόχους της, να πετύχει την πρώτη νίκη και πιστεύω μετά όλα να πάνε καλά».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook