Παρουσίασαν ως ρεπορτάζ τη διαρροή της αστυνομίας

παρουσίασαν-ως-ρεπορτάζ-τη-διαρροή-τη-1188182

Το «Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι» που ηχεί στην κοινωνία θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους στο τέλος. Και δεν θα έχουμε πού να κρυφτούμε.

Το κακό δεν είναι που διάφορα ΜΜΕ παρουσιάζουν την επίσημη διαρροή της Ελληνικής Αστυνομίας για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη. Το απαράδεκτο είναι που την παρουσιάζουν ως ρεπορτάζ: «στόχος επίθεσης από 30 περίπου άτομα έγιναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης».

Το έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ της κυβέρνησης, το αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ. Και κάπου, μέσα στο κείμενο, υπήρχε η πρόταση «σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.». Οι εντυπώσεις δημιουργούνται βέβαια.

«Νέα Σμύρνη: Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ» γράφει η σοβαρή «Καθημερινή» στο… ρεπορτάζ της και το εικονογραφεί με μία φωτογραφία αρχείου, άσχετη, με δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας.

Ο Ελεύθερος Τύπος είδε και ενέδρα: «Ενέδρα και επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη». Ο ΣΚΑΪ το ρεπορτάζ του με τίτλο «Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη (pics)» το διάνθισε με pics που δείχνουν δεκάδες ΔΙΑΣ να έχουν πλημμυρίσει την πλατεία.

Αναρωτιέμαι, τα ΜΜΕ που «είδαν» την «επίθεση των 30 ατόμων» γιατί δεν βάζουν κι ένα βίντεο, μία φωτογραφία, κάτι που να πιστοποιεί το ρεπορτάζ τους; Γιατί όσοι καταγγέλλουν τις επιθέσεις των αστυνομικών εναντίον των απλών πολιτών στη Νέα Σμύρνη έχουν δεκάδες βίντεο κι εσείς, τα ΜΜΕ που είδατε την «Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ» δεν έχετε ούτε μισό πλάνο;

Πώς διασταυρώνετε, πώς αλήθεια επιβεβαιώνετε το ρεπορτάζ που μας παρουσιάζετε;

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook