Παρουσία Δημήτρη Φραγκάκη σε Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό | Photos

παρουσία-δημήτρη-φραγκάκη-σε-ημερίδα-943373

Παρουσία του Χανιώτη Γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Δήμου Χερσονήσου η ημερίδα από την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου με θέμα “Ύπνος και φιλοξενία – Η αρχή της ξενοδοχειακής εμπειρίας” .

Αναφορικά με την εκδήλωση ο κ. Φραγκάκης ανεφέρε πως ” η σημερινή ημερίδα διοργανώνεται από την ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου με επίκεντρο το θέμα του ύπνου, το οποίο αποτελεί και θέμα ήσσονος σημασίας σε ένα τουριστικό πακέτο διακοπών ”

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής νέων «παικτών» στον τουρισμό για να μην επαναληφθεί ανάλογο “κανόνι” με αυτό της Thomas Cook.

“Η κατάρρευση του Thomas Cook επηρεάζει τον Παγκόσμιο τουρισμό αλλά και την Ελλάδα, έπληξε δεκάδες επιχειρήσεις στο νησί. Η Ελληνική κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και τους ξενοδόχους, ωστόσο πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε το 2020, έχοντας σαν στόχο πλέον να μην υπάρξει απώλεια σε επισκέπτες έπειτα από την κατάρρευση του Κολοσσού της Thomas Cook. Θέλουμε να προσελκύσουμε νέες αγορές και tour operators για να μην έχουμε αντίστοιχα προβλήματα του χρόνου. Ωστόσο πρέπει να ενταχθεί στις βασικές μας προτεραιότητες η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ενίσχυση της χώρας μας σε τουριστικό επίπεδο μέσω της προώθησης του θεματικού.”

Για αυτό και όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης στόχος και του Υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

“Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο στο νησί και για να το πετύχουμε είναι απαραίτητο να υπάρξουν τρία πράγματα. Χρειαζόμαστε ανοικτά ξενοδοχεία, ανοικτές επιχειρήσεις συναφείς με τον τουρισμό και πτήσεις.Επιπροσθέτως θα έλεγα πως προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να προβάλλουμε στους επισκέπτες μας τις δραστηριότητες και τον πολιτισμό μας, τόσο σαν χώρα όσο και σαν Κρήτη. Δήμοι, Περιφέρεια και φορείς του τουρισμού σε συνεργασία με την πολιτεία μπορούν να φέρουν τουρίστες στο νησί και να επιτύχουν την εύλογη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.”

Κλείνοντας ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως “το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μπορεί να γίνει σταδιακά δηλαδή προσθέτοντας δύο ακόμα μήνες στην θερινή τουριστική περίοδο κι αφού γίνουν όλα τα παραπάνω να υπάρχει τουρισμός ακόμα και το Χειμώνα.”

Οι δηλώσεις του  Νίκου Χαλκιαδάκη

Αναφορικά με την ημερίδα ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιάδακης σημείωσε πως: “Είναι η πρώτη εκδήλωση μετά από μία σειρά ανάλογων που θα πραγματοποιήσουμε ως Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου φέτος και ξεκινάμε με την ημερίδα ύπνου. Η σειρά δράσεων αποσκοπεί στο να συσπειρώσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι ξενοδόχοι.”

Λόγω μεταναστευτικού βρισκόμαστε σε δεύτερη μοίρα από την κυβέρνηση

“Δυστυχώς η κατάρρευση της Thomas Cook έσκασε σαν βόμβα στον Παγκόσμιο Τουρισμό, πιστεύω πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ξενοδόχους που επλήγησαν από την πτώση αυτού του Παγκόσμιου Κολοσσού. Στο νησί καταγράφουμε απώλειες της τάξης των 100 εκατομμυρίων και περιμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση. Η διάθεση της κυβέρνησης είναι καλή, όμως λόγω και του μεταναστευτικού που προσπαθεί να επιλύσει η πολιτεία, το δικό μας ζήτημα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.”

Να υπάρξουν οι πτήσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Κλείνοντας ο κ. Χαλκιάδακης υπογράμμισε πως “προσπαθούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν, καλό θα ήταν να ξεκινά η τουριστική σεζόν από το Μάρτη ως το Νοέμβρη, αλλά πρέπει να υπάρξουν πτήσεις, ανοικτά ξενοδοχεία και ανοικτές επιχειρήσεις εμπλεκόμενες με τον τουρισμό.”

Τις εντυπώσεις έκλεψαν η Μαρία Μπεκατώρου και ο Μάκης Πουνέντης με ένα κλείσιμο έκπληξη της εκδήλωσης.

Πηγή: politica.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook