Παρουσία Αμανατίδη το Τουρνουά Δικτύων Ακαδημιών στα Χανιά

Από την Πέμπτη (05/09) έως και το Σάββατο (07/09) πραγματοποιήθηκε μία σειρά από δράσεις, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις του Τεχνικού Συμβούλου του Δικτύου Γιώργου Αμανατίδη στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου (Πανακρωτηριακός, ΕΘΚ, Λέοντες) στα Καθιανά και στη Μοναχή Ελιά (Ακαδημία ΑΟ Χανιά-Κρ. Αστέρας), όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα παιδιά και τους γονείς τους και να τους μεταφέρει αρκετές από τις εμπειρίες του από τη σπουδαία ποδοσφαιρική του πορεία.

Το πρωί του Σαββάτου (07/09) στο κεντρικό γήπεδο της Μοναχής Ελιάς διεξήχθη το 1ο Τουρνουά του Δικτύου Ακαδημιών, με τη συμμετοχή ομάδων από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου, την Ακαδημία ΑΟ Χανιά-Κρ. Αστέρας και την Ακαδημία Κισσαμικός-Νέος Κισσαμικός. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής δράσης ο Γ. Αμανατίδης συνομίλησε με τα παιδιά της Ακαδημίας Κισσαμικός-Νέος Κισσαμικός, αναφέροντας ότι θα υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις στο Καστέλι.

Έπειτα από το τέλος του 1ου Τουρνουά του Δικτύου Ακαδημιών σειρά είχε η 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση Προπονητών Δικτύου Ακαδημιών, η οποία έλαβε χώρα σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων.

Τους παρευρισκόμενους προπονητές καλωσόρισε στην Εκπαιδευτική Συνάντηση ο Υπεύθυνος από το Δ.Σ. της ΠΑΕ (Α’ Αντιπρόεδρος) για το Δίκτυο Ακαδημιών Γιώργος Ξηρουχάκης, που ανέλυσε τη φιλοσοφία της προσπάθειας που γίνεται και ευχαρίστησε ιδιαίτερα, πέρα από τους Τεχνικούς Διευθυντές – προπονητές των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο Δίκτυο της ΠΑΕ, τον προπονητή του Πανακρωτηριακού Γιώργο Κόλτζο και τους τεχνικούς διευθυντές-προπονητές από τις Ακαδημίες του Τιτάνα Καλυβών (Απόστολος Τζόκας) και του Θησέα-ΑΟ Περιβολίων (Σταύρο Λάκκα). “Παρών” από την πλευρά της διοίκησης ήταν για λογαριασμό της Ακαδημίας ΑΟ Χανιά-Κρ. Αστέρας και ο πρόεδρος του Κρ. Αστέρα Νεκτάριος Μαρκουλάκης.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Δικτύου Βασίλης Παπαδάκης παρουσίασε το πλάνο που θα εφαρμοστεί στις Ακαδημίες του Δικτύου εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αναλύοντας το πώς θα κυλήσει αυτή η συνεργασία και τους στόχους που υπάρχουν για το Δίκτυο Ακαδημιών. Συγκεκριμένα έκανε μία πρώτη αναφορά στη φιλοσοφία που θα έχει το Δίκτυο και το πλάνο που θα ακολουθηθεί τεχνικά. Οπως τόνισε είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο θα επιτύχει μόνο στην περίπτωση που θα ακολουθηθεί απ’ όλους η κεντρική φιλοσοφία του Δικτύου.

Παράλληλα επισήμανε ότι αυτό που ξεκινάει, το οποίο χαρακτήρισε αρκετά δυναμικό και διαδραστικό, είναι κάτι συλλογικό και δεν γίνεται για να εξελιχθεί ξεχωριστά η κάθε ομάδα-Ακαδημία που συμμετέχει, αλλά για να υπάρχει εξέλιξη για όλους.

Στη συνέχεια ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δικτύου Γιώργος Αμανατίδης ανέφερε ότι ήδη αυτή η προσπάθεια έχει ακουστεί και έχει προκαλέσει εντύπωση στην υπόλοιπη Ελλάδα, για το γεγονός ότι μία ομάδα (ΠΑΕ Χανιά) καταφέρνει να “ενώσει” δυνάμεις μεταξύ Ακαδημιών και να ξεκινήσει κάτι αρκετά πρωτοποριακό και δυναμικό. Οπως τόνισε στους παρευρισκόμενους η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται απ’ όλους, προβαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς θα κυλήσει η συνεργασία και τι πρέπει να προσέξουν πάνω στο δικό τους κομμάτι της καθημερινής επαφής με τα παιδιά οι προπονητές.

Το πρόγραμμα του τριημέρου δράσεων του Δικτύου Ακαδημιών ολοκληρώθηκε με το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Κ19 της ΠΑΕ Χανιά και την Κ16 του Πανακρωτηριακού. Ο φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας μας στη Μοναχή Ελιά, στο γήπεδο με τον φυσικό χλοοτάπητα. Τον αγώνα, εκτός των Υπευθύνων του Δικτύου Ακαδημιών, παρακολούθησε και ο διοικητικός ηγέτης του Πανακρωτηριακού και των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου Μανώλης Σβουράκης.

Οι πρώτες εντυπώσεις του Γ. Αμανατίδη για το Δίκτυο Ακαδημιών

Με αφορμή την παρουσία του στα Χανιά για το τριήμερο δράσεων του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά ο Τεχνικός Σύμβουλος, Γιώργος Αμανατίδης, δήλωσε τα εξής: «Αυτό το τριήμερο μου έδωσε τη δυνατότητα να αρχίσω να γνωρίζω το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά, να βλέπω το επίπεδο που είναι τα παιδιά μας και οι ομάδες μας και πολύ περισσότερο να δω τον τρόπο σκέψης και το πώς υποστηρίζουν όλο αυτό το ευαίσθητο κομμάτι οι προπονητές. Γιατί οι προπονητές είναι αυτοί που εκπαιδεύουν και προπονούν και βιώνουν πράγματα με τα παιδιά μας.

Σίγουρα δεν μπορώ με αυτή την επίσκεψη, αυτό το τριήμερο, να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη. Είδα όμως πάρα πολύ ωραία πράγματα, σημαντικά, όπως είδα και κάποια πράγματα που θέλουν βελτίωση. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει η σιγουριά δύο ανθρώπων (Αντώνης Ροκάκης – Μανώλης Σβουράκης) που μπορούν να μας δώσουν και να μας εγγυηθούν ό,τι ζητήσουμε για να μπορέσουμε να πράξουμε σωστά, για να βελτιώσουμε πράγματα και καταστάσεις και κατ’ επέκταση το ίδιο το παιδί. Αυτό μας δίνει μία πολύ μεγάλη ασφάλεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, επίσης, ότι υπάρχει υγιής σκέψη και μεταξύ των προπονητών και μεταξύ της διοίκησης και των υπευθύνων.

Το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα θέλει λίγο χρόνο για να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν οι γονείς. Γιατί σε κάποιες συζητήσεις που είχαμε με τους γονείς είχαν πολλές απορίες, τις οποίες λύσαμε. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και θα γίνουν και άλλες συναντήσεις με τους γονείς και θα περάσουμε γενικότερα ποιος είναι ο στόχος, πώς ακριβώς θέλουμε να τον πετύχουμε και ότι δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη και από τη μία μέρα στην άλλη. Το συγκεκριμένο κομμάτι επειδή έχει να κάνει με παιδιά είναι πολύ ευαίσθητο και θέλει τρομερή υπομονή και επιμονή. Θέλει πολλές γνώσεις, πολλή δουλειά και… ιδρώτα για να τα καταφέρουμε.

Αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι οι προπονητές το θέλουν και το αγαπούν πολύ και φαίνεται και από τον τρόπο που δουλεύουν και ότι έχουν μία ωραία προσέγγιση σε κάθε παιδάκι. Είναι κάτι που πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Εχει πολύ παρόν, πολύ περισσότερο μέλλον και θέλω να πιστεύω, επειδή υπάρχει πολύ ταλέντο και η πρώτη ύλη, ότι σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται και κάποια αποτελέσματα. Οταν δουλεύεις σωστά, με σειρά και προγραμματισμό δεν αργεί να φανεί το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος, ακόμη κι αν αφορά Ακαδημία και μικρά παιδιά, ότι τα πρώτα δείγματα της δουλειάς θα φανούν σύντομα».

Επίσκεψη Γ. Αμανατίδη στη Μοναχή Ελιά

Στο πλαίσιο των δράσεων για το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ, το οποίο έχει πάρει “σάρκα και οστά” και ξεκίνησε δυναμικά τη λειτουργία του, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δικτύου Γιώργος Αμανατίδης, μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου στα Καθιανά βρέθηκε και στη Μοναχή Ελια, παρακολουθώντας τις προπονήσεις όλων των τμημάτων της Ακαδημίας ΑΟ Χανιά-Κρ. Αστέρας. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σημαντικότατες εμπειρίες του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τους γονείς και τα παιδιά της Ακαδημίας.

Μετά το τέλος του πρώτου τουρνουά του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ ο Γ. Αμανατίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τα παιδιά της Ακαδημίας Κισσαμικός-Νέος Κισσαμικός, ενώ στην επόμενη επίσκεψή του στα Χανιά θα επισκεφτεί και τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Καστέλι.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ