Πάρος – Ναυάγιο: Τραγωδία με νεκρούς πατέρα και κόρη – Τεράστια κινητοποίηση για την περίθαλψη των ναυαγών – Πολλοί αγνοούμενοι | Photos + Video

πάρος-ναυάγιο-τραγωδία-με-νεκρούς-π-1344399

Μια ανθρωπιστική τραγωδία γράφτηκε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, 5 μόλις ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στους 16 έχουν ανέλθει οι νεκροί μέχρι αυτήν τη στιγμή. 

Σύμφωνα με το parianostypos.gr σε σκάφος στο οποίο επέβαιναν πάνω από 80 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό την Ιταλία, έγινε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέσουν στη θάλασσα παλεύοντας να σωθούν. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές, ωστόσο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν παραπλέοντα πλοία, σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερα και παρά τις συντονισμένες πολύωρες προσπάθειες δύο άνθρωποι, πατέρας και κόρη ανασύρθηκαν νεκροί.

SONY DSC

Στη διάρκεια της επιχείρησης ανοιχτά της Πάρου, φωτοβολίδες και πτητικά μέσα ήταν ορατά από το λιμάνι του νησιού στο οποίο ανέμεναν δύο ασθενοφόρα και όχημα για να παραλάβει τις σορούς των αδικοχαμένων στη θάλασσα συνανθρώπων μας.

Περί τις 11 το βράδυ, το αλιευτικό σκάφος «ΕΛΕΝΗ Κ.» το οποίο μετείχε στην περισυλλογή, κατέπλευσε στην Πάρο μεταφέροντας 63 διασωθέντες, όλοι άνδρες με δύο γυναίκες ανάμεσά τους, αλλά και τις σορούς των δύο νεκρών.

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση στο νησί για την παροχή πρώτων βοηθειών στους ναυαγούς οι οποίοι παγωμένοι, ταλαιπωρημένοι, βρεγμένοι και εξουθενωμένοι από τη μάχη με τα κύματα, δέχτηκαν αμέσως κουβέρτες και ζεστά ροφήματα.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος προσωπικά, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι τοπικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν τάχιστα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των διασωθέντων, στους οποίους άμεσα θα διενεργηθούν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, πριν κατευθυνθούν για φιλοξενία στην αίθουσα του ΕΠΑΛ. Μάλιστα κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Πάρου με το νοσοκομείο Νάξου, το νοσοκομείο προσφέρθηκε να παράσχει συνδρομή.

paros navagoi02

Στην πλειονότητά τους οι ναυαγοί είναι Σύροι, Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους υπάρχουν 15 περίπου Αφγανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 20 ναυαγοί αναμένεται να φθάσουν στην Πάρο στη διάρκεια της νύχτας.

Δεν γνωρίζουμε αν ανάμεσά τους βρίσκονται και σοροί ανθρώπων που δεν κατάφεραν να σωθούν. Πληροφορίες ωστόσο, κάνουν λόγο για πολλούς ακόμη αγνοούμενους.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook