Παροχές στους νέους: Ενίσχυση απασχόλησης, κατάργηση φόρου γονικών παροχών, δωρεάν GB για όσους μαθητές εμβολιαστούν

παροχές-στους-νέους-ενίσχυση-απασχόλ-1281269

Μέτρα για ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και παροχή κινήτρων προς τους εργοδότες προκειμένου να τους προσλάβουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προϋπηρεσία, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά,  απευθυνόμενος σε αγόρια και κορίτσια που κάθονταν στις δύο πρώτες σειρές του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, «μεγαλώσατε βιώνοντας μόνο κρίσεις, κλείνοντας τους ορίζοντές σας. Δεσμεύομαι να παλέψω προκειμένου να αλλάξει αυτή η εικόνα και γι’ αυτό εισηγούμαι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία. Θέλω ισότητα στις ευκαιρίες, εξωστρέφεια, ανοικτή πρόσβαση στη γνώση και διεύρυνση της συμμετοχή σας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική δράση. Πρέπει να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο με πρώτη πρωτοβουλία, το πρώτο ένσημο.

Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την Πολιτεία με 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 θα κατευθύνονται στους εργοδότες μειώνοντας το μισθολογικό κόστος, τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στον νέο και τη νέα, επιπλέον της αμοιβής του για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν».

Συγκεκριμένα:

-Ενίσχυση με 1200 ευρώ για 6 μήνες και για όσους δεν έχουν προϋπηρεσία. 600 ευρώ στους εργοδότες και τα άλλα 600 ευρώ επιπλέον της αμοιβής τους.

-Οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από 100.000 θα είναι 150.000.

-Το φοιτητικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ.

-Από 1/1/22 μηδενίζονται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data για τους νέους έως 29 ετών

Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν επίσης 50GB δωρεάν data στο κινητό τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook