Παρίστανε τον Κιάνου Ριβς και «έφαγε» 150.000 από Κρητικιά μέσω Instagram για να… ξεχρεώσει τους φόρους του!

παρίστανε-τον-κιάνου-ριβς-και-έφαγε-15-1608324

Δύσκολο και να το πιστέψει κανείς ότι έπεσε θύμα τέτοιας απάτης, με αποτέλεσμα να χάσει 150.000 ευρώ!

O λόγος για 55χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, την οποία προσέγγισε επιτήδειος παριστάνοντας τον Κιάνου Ριβς! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, πέντε αλλοδαπών και μίας ημεδαπής γυναίκας κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 21.01.2022 όταν ο  δράστης προσέγγισε μέσω Instagram μια 55χρονη Ηρακλειώτισσα, στην οποία συστήθηκε ως ο πασίγνωστος καλλιτέχνης του κινηματογράφου Κιάνου Ριβς.

Μάλιστα, κατάφερε να την πείσει να τον βοηθήσει οικονομικά, προφασιζόμενος ότι δεν έχει χρήματα για την αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης «από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook