Παρίσταναν τους… επενδυτές και εξαπατούσαν συγγενείς και φίλους

παρίσταναν-τους-επενδυτές-και-εξαπα-962359

Παριστάνοντας άλλοτε τους εμπόρους μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων και άλλοτε τους επενδυτές σε ορυχεία της Ουκρανίας, πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν συγγενείς και στενούς τους φίλους, από τους οποίους απέσπασαν σε διάστημα ενός έτους, το ποσό των 538.000 ευρώ. Προκειμένου δε να πείσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους ότι οι επενδύσεις τους ήταν χρυσοφόρες, εμφανίζονταν να διάγουν πολυτελή βίο και διατείνονταν ότι διαθέτουν διασυνδέσεις με ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας άνδρας, 61 ετών, και ο 31 ετών γιος του -και οι δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση- εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που αποκάλυψε τη δράση τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και μία γυναίκα, 31 ετών, Ουκρανή υπήκοος, που περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα θύματά τους και τα έπειθαν ότι έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά από υποτιθέμενη εταιρεία που ανήκει στον 31χρονο συμμετέχοντας σε μεγάλους διαγωνισμούς για την αγορά και μεταπώληση μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων.

Κατά τον τρόπο αυτό, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αποσπούσαν μετρητά τα οποία τους εμπιστεύονταν οι παθόντες έτσι ώστε να πάρουν και εκείνοι μέρος στους υποτιθέμενους διαγωνισμούς. Με παρόμοια επιχειρηματολογία φαίνεται πως «παγίδεψαν» και άλλα θύματα, πείθοντάς τα να «επενδύσουν» σε εταιρεία ορυχείων της Ουκρανίας που δήθεν τους είχε αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Κατά τη δικογραφία, μόλις οι επιτήδειοι γίνονταν αποδέκτες παραπόνων φρόντιζαν να καθησυχάζουν τους παθόντες, αποστέλλοντάς τους εντολές πληρωμής – επιστροφής χρημάτων, μέσω διαδικτυακών μορφών επικοινωνίας, που όμως ήταν πλαστές. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά εννέα περιπτώσεις απάτης στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική και θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook