Paris Match: Η «Κόκκινη Μπέτυ», η σιδηρά κυρία του Αλέξη Τσίπρα

paris-match-η-κόκκινη-μπέτυ-η-σιδηρά-κυρία-του-270713

«Mπέτυ, η σιδηρά κυρία του Αλέξη Τσίπρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του αφιερώματος του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» για τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού που σκιαγραφεί το προφίλ της ασυμβίβαστης, αριστερής «πρώτης κυρίας» της Ελλάδας.

«H σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα είναι η αριστερή ασυμβίβαστη συνείδησή του. Διακριτική στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μπέτυ -Περιστέρα Μπαζιάνα όπως είναι το όνομα της- έχει σημαντική επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα. Από τη στιγμή που συναντήθηκαν στο σχολείο, ήταν ο ένας δεσμευμένος για τον άλλο», γράφει το γαλλικό περιοδικό.

«Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των πιστωτών, η γυναίκα μου θα με αφήσει Δεν τολμώ να την απογοητεύσω δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα, είχε εκμυστηρευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στις 17 Ιουνίου. Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή τον εγκατέλειψε;», διερωτάται το γαλλικό περιοδικό σχολιάζοντας επίσης τον απλό τρόπο ζωής της αλλά και τα όμορφα εξωτερικά της χαρακτηριστικά .»Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και μητέρα δύο αγοριών, αποφεύγει την δημοσιότητα αφήνοντας τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να προσελκύει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα, Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε όλες αυτές τις ημέρες να μην πει ούτε μία λέξη. Γιατί για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μία περιοχή σημαντική για την Αριστερά, το να ζήσει αυτή τη βίαιη στροφή και μάλιστα ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό για την ίδια», γράφει το περιοδικό φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών του για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφαρμόστηκαν, για την ελπίδα που έρχεται και όσα έλεγε ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Το «Paris Match», αναφερόμενο στο παρατσούκλι «Κόκκινη Μπέτυ» που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, υποστηρίζει ότι πρέπει να έζησε με υπερηφάνεια το «όχι» στο δημοψήφισμα, όμως λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού τον «σταύρωσαν» οι δανειστές, να αποδέχεται πιο σκληρούς όρους για την διάσωση της Ελλάδας . Ομως, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, η ελεύθερη ένωση του ζευγαριού είναι στέρεη και μπορεί να αντέξει τις αναταράξεις.

Σχετικά με την γνωριμία του ζευγαριού, το γαλλικό περιοδικό γράφει: «Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987. Ηταν 13 ετών. Εκείνος με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλει και το ποδόσφαιρο. Ο Τσίπρας είναι Παναθηναικός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα από το πατρικό του. Η Περιστέρα ήταν ήδη πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Οταν εκείνος τραυματίστηκε και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλει , εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Το 1990 οι δύο ερωτευμένοι νέοι έδιναν το «παρών» στις μαθητικές κινητοποιήσεις».

«Μπορεί η Περιστέρα να προτιμά να μένει στο περιθώριο αλλά έχει μειλίχιο χαρακτήρα…», επισημαίνει το γαλλικό περιοδιό και προσθέτει: «Κατά την διάρκεια της διατριβής της στο Πανεπιστήμιο, δεν δίστασε να μηνύσει τον καθηγητή της Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων. Την υπεράσπισή της ανέλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά από πενταετή δικαστική διαμάχη, κέρδισε τη δίκη. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μία γυναίκα μαχητική, αποφασιστική και δυναμική. Χωρίς να παντρευτούν και βαθιά άθεοι  επέλεξαν το σύμφωνο συμβίωσης. Μένουν στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Οχι γραβάτα για εκείνον, όχι make up για εκεινη και όχι φανταχτερά φορέματα. Οι δύο γιοι τους, ο Παύλος και ο Ορφέας-Ερνέστο (από τον Τσε Γκεβάρα, είδωλο του Α. Τσίπρα), δεν έχουν βαπτιστεί».

Τέλος, το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού κάνει αναφορά σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της Περιστέρας . Πριν από μερικά χρόνια, η Περιστέρα είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα: «Νομίζω πως το πάει όσο πιο μακριά μπορεί χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά, η εξουσία είναι η ευθύνη… Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει».

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook