Παρέμβαση Βολουδάκη για τα ΕΛΤΑ στα Χανιά: Δεν θα κλείσουν καταστήματα

παρέμβαση-βολουδάκη-για-τα-ελτα-στα-χα-991032

Τους φόβους για πιθανό κλείσιμο σε υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην ενδοχώρα των Χανίων, έρχεται να καθησυχάσει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την ηγεσία των ΕΛΤΑ και τον αρμόδιο Υπουργό.

Οι επιχειρούμενες αλλαγές στη λειτουργία και τον σχεδιασμό των ΕΛΤΑ έχουν δημιουργήσει ανησυχίες σε χωριά και των Χανίων αλλά και στους εργαζομένους, καθώς φημολογήθηκε ότι υποκαταστήματα της ενδοχώρας θα κλήσουν.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τη νομική του σύμβουλο Κλεοπάτρα Αγγελίδη, ο κ. Βολουδάκης έθεσε τους προβληματισμούς και την ανησυχία του κόσμου, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία στην τοποθέτηση συμβασιούχων στο Νομό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, «έθεσα τα βασικά ζητήματα:

– Τα καταστήματα της ενδοχώρας του νομού δεν πρέπει να κλείσουν, ούτε να αφεθούν χωρίς προσωπικό. (ειδική αναφορά σε Σφακιά, Βρύσσες, Καλύβες, Βουκολιές, Παλιόχωρα)

– Πρόσφατα προσελήφθησαν 20 συμβασιούχοι στην Κρήτη, εκ των οποίων μόνο 2 για το νομό Χανίων! Η ανισορροπία αυτή πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Πήρα τις εξής απαντήσεις:

1. Πρόθεση της Διοίκησης είναι να μην κλείσει ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα στα χωριά. (Αυτή είναι και η κατεύθυνση που έχει δώσει ο Υπουργός). Βρίσκεται εν εξελίξει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προϋποθέτει αρκετά χρονοβόρα μελέτη.Σε κάθε περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν για ειλημμένες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα εντός του 2020. (Θα επανέλθω αν χρειασθεί).

2. Η ανισορροπία στη στελέχωση εις βάρος των Χανίων θα αλλάξει άμεσα. Εντός του μήνα θα υπάρξει σχετική προκήρυξη. (Σε συνεννόηση με στελέχη των ΕΛΤΑ Χανίων υπέβαλλα συγκεκριμένη πρόταση ώστε να καλυφθούν τα κενά τόσο στα χωριά όσο και στη Μονάδα Διανομής Χανίων)».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook