Παρέμβαση Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής: Η κυβέρνηση να προσπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

παρέμβαση-τσίπρα-για-σύνοδο-κορυφής-η-1139909

Παρέμβαση μέσω Facebook έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Στην παρέμβασή του ο Α. Τσίπρα σημείωσε ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό διεθνή παίκτη αν δεν μπορεί να προστατέψει τα ίδια της τα μέλη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλώσε:

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Τουρκία προέβη στις πιο προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της τελευταίας 25ετίας έναντι της Ελλάδας, πραγματοποιώντας έρευνες μέχρι και λίγα ναυτικά μίλια έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Σήμερα, έστω στην τρίτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται η Τουρκία, η ΕΕ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας κυρώσεις για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της.

Όπως υπογράμμισα με την επιστολή μου προς τους ευρωπαίους ηγέτες στις 30 Σεπτεμβρίου, κανένας διάλογος με την Τουρκία δεν θα είναι βιώσιμος αν η ΕΕ δώσει το μήνυμα ότι υποχωρεί σε εκβιασμούς και προκλήσεις.

Η ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό διεθνή παίκτη αν δεν μπορεί να προστατέψει τα ίδια της τα μέλη και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με μια σημαντική γειτονική χώρα που ευελπιστεί να ενταχθεί στους κόλπους της.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Πηγή:topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook