Παρέμβαση του Σωματείου Επισιτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

παρέμβαση-του-σωματείου-επισιτισμού-1075414

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, έγινε κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Χανίων, από το σωματείο εργαζομένων επισιτισμού Νομού Χανίων.

Κατ’ εξαίρεση των κανονισμών, επειδή η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας, η παρέμβαση δεν μπορούσε να γίνει από το σύνολο των παρευρισκόμενων μελών του σωματείου και έτσι, ο πρόεδρος Σήφης Αποστολάκης, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματά τους:

  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους εποχικά εργαζόμενους.
  • Έντακη των εποχικά εργαζομένων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό. Καμία διακοπή σε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας.
  • Διεύρυνση των δικαιούχων και ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο όλων των εποχικά εργαζομένων.

Από τη μεριά της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, είπε πως ο Δήμος Χανίων εφάρμοσε από την αρχή πολιτικές με το μέγιστο όριο των δυνατοτήτων του, στο πλαίσιο που του επιτρέπει ο νόμος, ώστε να βοηθήσει τους πολίτες τους.

«Η οικονομική υπηρεσία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, ανέλαβαν το χρέος τους και στήριξαν τους δημότες. Ενδεικτικό όπως είπε είναι ότι άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα ακόμα είναι στη διαδικασία διερεύνησης για τις οικονομικές ελαφρύνσεις, ενώ εμείς είμαστε στην τελική φάση υλοποίησης», προσέθεσε μεταξύ άλλων.Με τοποθετήσεις τους, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε τη στήριξή του στα αιτήματα του σωματείου και δεσμεύτηκε να το υπογραμμίσει και επίσημα με σχετικό ψήφισμα και συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook