Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους «νταήδες» της Κρήτης – Ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση

παρέμβαση-εισαγγελέα-του-αρείου-πάγο-1510965

Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου της Κρήτης, ζήτησε με παραγγελία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος (δείτε ΕΔΩ).

Η εντολή του κ. Ντογιάκου αφορά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα: απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Η παρέμβαση του πρώτου τη τάξει εισαγγελικού λειτουργού της χώρας έρχεται τη στιγμή που ήδη παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην υπόθεση με τον κ. Ντογιάκο να σημειώνει στην παραγγελία του ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος, να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στο Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών και ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία “παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου”.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Η εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι “… ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα”.

3 thoughts on “Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους «νταήδες» της Κρήτης – Ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ «ΠΕΤΣΑΚΕΣ» ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΥΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK (ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ) ΦΩΤΟ ΦΟΡΑ-ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΤΡΩΤΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????
    ΤΙ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΚΩΛΩΝΕ» ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΗΛΙΚΙ ΤΟΥ????
    TI ΛΟΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΙΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ COWBOYS ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ????

  2. Πετσακας και παριζιανος!!!Οι ποικιλιαι της Ρεθυμνιωτικης υπαιθρου!!!Και επaiξε λεει ο γεις του αλλουνου μπουνιες για να λενε οτι τους της επαιξε ο τουριστας!!!χα χα χα χα Ρομπες ξεκουμπωτες!!!
    Τα λαμογια που ξεφτιλίζουνε την Κρητη!!!(Χασισι γαρ,ειναι πολλα τα λεφτα ,Αρη ή Μανουσο…)

  3. Να και ενα καλο του τουρισμου, τωρα ξαφνικα τους τρωει ολους γιατι θα δυσφημιστει ο τοπος και θα χασουν τα φραγκα..
    ισως επιτελους μαζεψουν τους ταλιμπανοβοσκους με τα φιμε τζαμια που την εχουν δει αρχοντες της ενδοχωρας, τρεχουν σαν τρελοι και οποιον παρει ο χαρος και αν τολμησεις και πεις κατι μπορει και να σε σφαξουνε στην μεση του δρομου.
    Τοσα περιστατικα εχουν τυχει με ντοπιους αλλα και τουριστες σε ορεινα χωρια, τωρα που παρολιγο να εχουμε νεκρους ξυπνησανε (ισως) και οι αρχες.
    Για να δουμε…
    Παντως μπραβο στους χωριανους στο Περαμα που μπηκαν στη μεση. Ειναι αδικο να στιγματισουν ολους τους Μυλοποταμιανους…
    Εχω γνωρισει πολλα καλα κοπελια εκει που καμμια σχεση δεν εχουν με τετοιυς εγκληματιες.
    Αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα δυστυχως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook