Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για το Μάτι

παρέμβαση-εισαγγελέα-μετά-τις-αποκαλ-897084

Εισαγγελική παρέμβαση ακολούθησε η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για την φερόμενη προσπάθειας συγκάλυψης ευθυνών για της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπως αυτή αποτυπώνεται σε ηχητικό ντοκουμέντο.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος, ενώ παράλληλα ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε και μήνυση στην Εισαγγελία λεπτομερώς αναφέροντας τα διαδραματισθέντα και τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση του θα αποτελέσει το έναυσμα της εισαγγελικής έρευνας, η οποία ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος να ζητά από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook