Παρέμβαση Belvedere για το Λόφο Καστέλι: Ζητάει αναβολή του δημοτικού συμβουλίου και προειδοποιεί με αποζημιώσεις – Δείτε την επιστολή

παρέμβαση-belvedere-για-το-λόφο-καστέλι-ζητάε-1181942

Την αναβολή της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χανίων, κατά την οποία υπάρχουν πληροφορίες οτι η δημοτική αρχή αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή της πρότασης στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό για τον λόφο Καστέλι, ζητάει με επιστολή της η εταιρεία Belvedere, που έχει μισθώσει τα ακίνητα από το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει πλάνο για την μετατροπή τους σε ξενοδοχείο.

Η πρόταση για μετατροπής από «γενική κατοικία» σε «κοινωφελείς λειτουργίες» των κτηρίων του Πολυτεχνείου και διατήρησης του χαρακτηρισμού της αμιγούς κατοικίας για τον υπόλοιπο λόφο άρχισε να συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, με τις παρατάξεις τελικά να συμφωνούν για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης επί του περίπλοκου και σημαντικού θέματος.

Ωστόσο, με την επιστολή που κοινοποιεί η εταιρεία, ζητά να προηγηθεί συνάντηση των ενδιαφερόμενων πλευρών και εκτεταμένη συζήτηση.

Στην επιστολή επισημαίνεται οτι, με βάση το Σύνταγμα, τέτοιες αλλαγές στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατ΄ εξαίρεσιν και εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, τεκμηριωμένοι από ειδική επιστημονική μελέτη,

Ακόμη, εφόσον τελικά λάβει χώρα η αλλαγή, στην επιστολή τονίζεται οτι ουσιαστικά θα πρέπει να γίνει, άμεση αγορά των κτηρίων από τον Δήμο Χανίων, καθώς και αποζημίωση προς την Belvedere, η οποία, όπως υπονοείται στο κείμενο, δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη άμεσων εργασιών για αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων κτηρίων, που κινδυνεύουν, εάν καθυστερήσει η αξιοποίησή τους λόγω των διαδικασιών, να επιδεινωθούν σημαντικά με μη αναστρέψιμες βλάβες.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

zarpanews.gr

11 thoughts on “Παρέμβαση Belvedere για το Λόφο Καστέλι: Ζητάει αναβολή του δημοτικού συμβουλίου και προειδοποιεί με αποζημιώσεις – Δείτε την επιστολή

  1. Τον πουλο θα παρουνε. Το οικοπεδο εχει αρχαια, και ας βγαλουν ακρη με το Πολ. Κρη. και να ζητησουν τα λεφτα τους πισω απο το Διγαλακι. Ενα δραμι εξυπναδας αν εχει ο Δημος, απλουστατα θα βαλει μπροστα την Εφορια Αρχαιοτητων και ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ και προς οφελος της κοινωνιας των Χανιων.

  2. Οι κεφαλαιοκρατες αγριεωανε!!!
    Εδω σε θελω καβουρα να πορπταεις στα καρβουνα…
    Για να δουμε αν ο νεος Δημαρχος σταθει στο υψος των περιστασεων…
    Ελπίζω να ειναι η πρωτη μεγαλη νικη…
    Λεφτα και πολιτισμος δεν πανε μαζι…
    Δυο καρπουζια σε μια μασχαλη δεν γινεται…
    Στα διαλα μια τετοια αναπτυξη!!!
    (Και φυσικα λεει μπουρδες οτι θα πεσει,για να γινει στην κατασταση που το περιγραφει θα περασουνε δεκα χρονια !!!Το λεω γιατι Ξερω,,,)

  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΣΠΑΝΙΑ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ)

  4. Για φαντάσου τώρα να πληρώνει ο δήμος απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις, να ξαναπληρώνει αναστυλώσεις και αποκαταστάσεις των κτιρίων και να ξαναματαπληρώνει για να τα κρατήσει ζωντανά με το στανιό σαν «υπερτοπικά κύτταρα», «τεχνοβλαστούς» και «κοιτίδες καινοτομίας».
    Σαν το ζόμπι ΚΑΜ ένα πράγμα… κάποιες φορές ηβέντ ρετάλια… άλλες φορές αποθήκη για «φωτόσπαθα», άλλες φορές παρακμιακά άδειο και άψυχο.
    Για να δούμε… και κερατάς και δαρμένος αλλά θα πίνει τον καφέ του στο μπαλκόνι των Χανίων;;;

      1. Ελα ντε… Που φτασαμε ενας δημος και ενα κρατος να δινουν λεφτα για την προστασια της ιστοριας της πολης τους και για την αποκατασταση ιστορικων μνημειων.
        Απορω δηλαδη γιατι οι καραγκιοζηδες που μας κυβερνουν εδωσαν ενα σκασμο λεφτα για να αναστυλωθει ο φαρος.
        Γιατι η Αγορα; Ακου εκει αναστηλωση. Την πουλας σε εναν ιδιωτη την κανει εμπορικο κεντρο και μενουν τα λεφτα στην ακρη. Που ακουστηκε να δινουν λεφτα ξανα και ξανα για μνημεια.
        Το σπιτι του Βενιζελου; Αντι να γινει ξενοδοχειο οπως τοτε ηθελαν πηγαν και το εκαναν μουσειο, αν ειναι δυνατον που πεταμε τα λεφτα μας.
        Μην πω για την ακροπολη που οπως λες πληρωνμουμε και ξαναπληρωνουμε συντηρηση πανακριβη και δεν εχει ενα καφε και μια κλινη βρε αδερφε!
        Οσο για σενα Βαγγελη που εχεις παρει εργολαβια απο την μπελβεντερε, ο Δημος αυριο αμα θελει βρισκει ενα προγραμμα χρηματοδοτησης και το κανει κεντρο ερευνας. Αλλα περα απο αυτο, εγω θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν τα λεφτα πηγαιναν σε τετοια πραγματικα εργα. Γιατι 46 χρονια που πληρωνω μονο σε κατι μπαλωματα δρομων βλεπω να πηγαινουν τα λεφτα μου.
        Αμα συνεχισουν ετσι σε 20 χρονια δε θα ανηκει τιποτα στην πολη σε εμας τους ντοπιους. Ολα θα εχουν ξεπουληθει…

        1. Μα γιατί παραπονιέσαι για το που πήγαν τα λεφτα που δίνεις;;;
          Πήγαν στο σπίτι του Βενιζέλου και το έσωσαν, στην Αγορά για να επωφεληθούν οι καταστηματάρχες να πουλάνε κινέζικα τσολιαδακια και άλλα αμφιβόλου αυθεντικότητας, στον φάρο για να τζιράρουν τα εστιατόρια του ηλιοβασιλέματος κλπ κλπ
          Καταλαβαίνω… δεν είσαι από αυτούς που άμεσα επωφελήθηκαν οικονομικά λόγω ιστορικών μνημείων… αλλά σίγουρα κέρδισες σε…πολιτισμό! Και επειδή σε βλέπω υπέρμαχο του πολιτισμού σε διαβεβαιώ οτι στο μέλλον θα έχει πολύ πολιτισμό…. πλήρωνε εσυ και ο πολιτισμός θα έρχεται ασταμάτητα…

  5. Έρχεται δηλαδή μια εταιρεία με νταβατζιλίκι και σου λέει μην κάνεις δημοτικό συμβουλιο. Για ένα θέμα το ΠΓΣ που αφορά όλη την πολη… Κι έρχεται ξαφνικα και ο Δήμος και δεν κάνει όντως δημοτικό Συμβουλιο… Εκεί ξεπεσαμε!! Ελλάδα η κατάντια σου… Τι κι αν δεν θέλει η πολη το ξενοδοχείο εκεί με το ζόρι.. Έτσι κι αλλιώς μια ζωή τα συμφέροντα κυβερνουσαν… Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τα θεωρουν φυσιολογικά και δημοκρατικά

  6. Πανω κατω λεει δηλαδη 4-5 μπαρουφες, εφοσον απειλει για αποζημειωσεις και εχει το επιχειρημα οτι αξιοποιηση και αναβαθμιση της περιοχης υφισταται μονο αν γινει ξενοδοχειο. Ε βεβαια, ειναι αναβαθμιση μια βιβλιοθηκη; Ή ενα εκπαδευτικο και ερευνητικο κεντρο; Οχι βεβαια, ουτε ιδιοκτησια του πολυτεχνειου να ηταν για να θελουν να το αξιοποιησουν ετσι…

  7. Ακούς εκεί να θέλουν το λόφο Καστέλι να είναι κοινωφελούς σκοπού και το άλλο μισό κατοικία. Να τα βάλουν όλο αιρμπιενμπι, όχι πολυτελές ξενοδοχείο, απλό λαϊκό προλεταριακό αιρμπιενμπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook