«Παρέλαση» μεγάλων ονομάτων στα σίριαλ της νέας σεζόν – Όλα όσα περιμένουμε στη μικρή οθόνη

παρέλαση-μεγάλων-ονομάτων-στα-σίρι-1558994

Η τελευταία ανακοίνωση που έγινε για την ένταξη του Χρήστου Λούλη στο καστ της σειράς «Φαμαγκούστα» δεν εξέπληξε. Θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό πλέον σπουδαίοι ηθοποιοί να λένε τα «ναι» σε σκηνοθέτες και παραγωγούς για τα τηλεοπτικά σίριαλ, τα οποία κάποτε σνόμπαραν. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, όπως ο προαναφερθείς, πραγματοποιούν «διπλό χτύπημα» γιατί πλέον μπορούν. Υποχωρούν και τα κανάλια που με τόσο πολλές παραγωγές σχεδόν δεν βρίσκουν κόσμο. Όχι τυχαία, τα συνεργεία τρέχουν και δεν φτάνουν να κάνουν τα γυρίσματα για την επόμενη χρονιά καθώς δεν βρίσκουν πλέον τεχνικούς και μοντέρ.

Οι ηθοποιοί μετά την πανδημία «παίρνουν το αίμα» τους πίσω και είναι περιζήτητοι. Λογικό να ζητούν και μεγαλύτερες αμοιβές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα ύψη προηγούμενων ετών δυσκολεύοντας τους παραγωγούς και τα κανάλια. Αν δεν υπάρξει η στήριξη από το ΕΚΟΜΕ τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οι μεγάλοι αστέρες πάντως δεν ανησυχούν. Είναι ήδη κλεισμένοι και έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες ενώ κάποιοι και σε γυρίσματα. Και είναι αλήθεια πως την επόμενη χρονιά το κοινό θα «χορτάσει» διασημότητες και σημαντικούς ηθοποιούς.

ΕΡΤ: Σταθερά βήματα με λογοτεχνία και μεγάλες παραγωγές – Καφετζόπουλος, Παπαδόπουλος, Φωτοπούλου, Νινιός

«Η πτώση», το εγκληματολογικό δράμα, σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, έχει πρωταγωνιστές σπουδαίους ηθοποιούς των νεότερων γενεών οι οποίοι κατακτούν οολοένα και περισσότερο έδαφος. Εδώ λοιπόν θα εμφανίζεται ο Χρήστος Λούλης, και μαζί τους θα είναι η Θάλεια Ματίκα, την οποία δεν βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Λένα Παπαληγούρα, και μία κυρία από τα παλιά την οποία αγάπησε η τηλεόραση και το κοινό της, η Βάνα Πεφάνη.

Εκεί που πραγματικά το μάτι κολλάει διαβάζοντας τα ονόματα είναι «Η παραλία», που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Ο σκηνοθέτης της σειράς, Στέφανος Μπλάτσος, επένδυσε σε πιο νέα ονόματα όπως η Δανάη Μιχαλάκη που οι περισσότεροι μάθαμε από τις «Αγριες Μέλισσες», ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Γιάννης Κουκουράκης, ο Γιώργος Νινιός, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και η Γιούλικα Σκαφιδά. Αν μη τι άλλο το λες δυνατό καστ και το ενδιαφέρον είναι ότι συνδυάζονται γενιές διαφορετικές αλλά με χιλιόμετρα και στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Εκεί που δύο πολύ μεγάλα ονόματα θα κάνουν τη διαφορά είναι στον «Τρίτο όροφο». Ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Λυδία Φωτοπούλου σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα.

Επίσης, θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος πολύ καλά έκανε και επιμένει στην μυθοπλασία.

«Στα σύρματα» θα παρελάσουν και κάποιοι πιο νέοι όπως ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, και ο Τάσος Παλαντζίδης. Για να δούμε πως θα πάει η κωμωδία στην ΕΡΤ.

Alpha: Αναμονή για τους ηθοποιούς, σίγουρος ο Μαρκουλάκης

Οι περισσότερες νέες σειρές δεν έχουν στελεχωθεί. Όμως οι δυο που συνεχίζονται, «Σασμός» και «Παράδεισος των κυριών», παραμένουν αύτανδρες και το μόνο που αναμένεται είναι να γίνουν κάποιες προσθήκες στην πορεία. Πώς είναι να διαγράφονται ξαφνικά κομμάτια της ταυτότητας κάποιου; Ας πούμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Πώς μπορεί να ζει χωρίς αυτή τη μνήμη; Και πώς μπορεί να νιώθει μέσα του όταν δεν ξέρει πώς έχει φτάσει εκεί όπου βρίσκεται; Την απώλεια της αίσθησης της μνήμης, ίσως και κατ΄ επέκταση του εαυτού, αυτόν τον αποπροσανατολισμό έχει να διαχειριστεί «Ο Γιατρός», στο ομώνυμο ιατρικό δράμα το οποίο παρουσιάζεται από τον Alpha την επόμενη σεζόν με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό είναι ευχάριστο γιατί ο Μαρκουλάκης έχει αφήσει έντονα τα χνάρια του στη μυθοπλασία και φέτος ξαναζεσταίνει την σχεση του με την τηλεόραση αρχικά με την παρουσίαση στους «Προδότες» και στη συνέχεια με την σειρά αυτή.

ΑΝΤ1: Επιστροφή παλιών πρωταγωνιστών

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι το νέο «παιδί» που έρχεται από το συγγραφικό δίδυμο Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη και το σκηνοθετεί ο Λευτέρης Χαρίτος η «Μάγισσα». Βασική πρωταγωνίστρια της «Μάγισσας» θα είναι η Έλλη Τρίγγου, την οποία θα πλαισιώσουν σημαντικοί ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Γάλλος, η Κατερίνα Λέχου, ο Αναστάσης Ροϊλός, Τάσος Νούσιας και Νίκος Ψαρράς. Ωραίο μείγμα με ιδανικές συνθήκες. Η Κατερίνα Λέχου έχει καιρό να κάνει κάτι «μεγάλο».

Στις «Ψυχοκόρες», την άλλη μεγάλη παραγωγή έρχονται ηθοποιοί που έχουμε πολύ καιρό να δούμε. Η Δήμητρα Ματσούκα, η οποία πολύ σπάνια κάνει τηλεόραση. Το ίδιο ισχύει και για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, την Μαρίνα Ασλάνογλου, τον Ταξιάρχη Χάνο και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, ενώ μια από τις «Ψυχοκόρες» θα υποδυθεί η Μαριάννα Κιμούλη.

Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε και μία ακόμη σειρά στο κανάλι με τίτλο «Ένας από Εμάς» η οποία βασίζεται στο αργεντίνικο σίριαλ «El primero de nosotros» το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Telefe, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Εδώ θα ενταχθεί και η Ζέτα Μακρυπούλια η οποία επιστρέφει στην μυθοπλασία μετά από χρόνια. Μαζί της οι Γιάννης Τσιμιτσέλης και Μάριος Αθανασίου.

Mega: Μεγάλες παραγωγές, μεγάλοι ηθοποιοί

Μία ιστορία ζωής, που γεννήθηκε μέσα από τα συντρίμμια της τουρκικής εισβολής, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα. Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου θα φέρουν στις οθόνες του MEGA μία σειρά 24 επεισοδίων, το «FAMAGUSTA», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης. Το καστ εντυπωσιάζει: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Γρηγόρης Βαλτινός και Χρήστος Λούλης. Είναι σημαντική η συνάντηση τριών μεγάλων ηθοποιών μετά από τόσα χρόνια. Και δεν είναι τυχαία η επιστροφή του Γρηγόρη Βαλτινού, που μόνο θετικό αποτύπωμα έχει αφήσει.

Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αλέξανδρος Βούλγαρης. Αυτά είναι μερικά μόνο ονόματα από το καστ ενός σπουδαίου εγχειρήματος στον χώρο της μυθοπλασίας. Ο λόγος για το «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου. Οι ηθοποιοί ως επί το πλείστον ανήκουν σε νεότερες γενιές και αυτό έχει να κάνει και με το θέμα της σειράς. Εκπληξη η συμμετοχή της Τόνιας Σωτηροπούλου και πολυαναμενόμενη η εμφάνιση της Θέμιδας Μπαζάκα.

Από την πρώτη σεζόν προβολής αυτό που ξεχώρισε στο «Maestro» εκτός από το σενάριο και την σκηνοθεσία ήταν και το καστ. Πόσα κείμενα και πόσες χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν για την Μαρία Καβογιάννη και για τον Γιάννη Τσορτέκη. Ερμηνείες που χάραξαν. Και δεν ήταν μόνο το σενάριο που τους έδωσε την δυνατότητα να μεγαλουργήσουν και να συζητηθούν. Ηταν και η υποκριτική τους δεινότητα. Ο Τσορτέκης δεν είναι ηθποιός «ευρείας κατανάλωσης». Είναι επιλεκτικός και αυθεντικός θεατρίνος, που όπου στέκεται ξεχωρίζει. Το ίδιο συνέβη και με το «Αυτή η νύχτα μένει» στον Alpha. Οπου ο έρωτας του Γιώργη, χάραξε…

Μαζί με αυτούς η Χάρις Αλεξίου. Ηθοποιός δεν δηλώνει η Χαρούλα. Όμως το κάνει και το ευχαριστιέται. Και το κάνει με σεβασμό και με μελέτη. Και ξεχώρισε. Ο Ορέστης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μπένος άνοιξαν πόρτες για μεγάλη συζήτηση στο μέλλον. Και στον δεύτερο κύκλο τον οποίο τώρα ετοιμάζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα αποδείξουν τα παραπάνω.

Στη «Γη της ελιάς» η οποία συνεχίζεται, οι ηθοποιοί δεν αλλάζουν. Θα ενταχθούν απλά και κάποιοι ακόμα στην πορεία της σειράς ενώ για τη νέα σειρά «Ναυάγιο» ακόμη τίποτα δεν είναι επίσημο και υπογεγραμμένο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook