Παράταξη Σαρρή για τη στάθμευση στο Ενετικό Λιμάνι: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει την απόφαση

παράταξη-σαρρή-για-τη-στάθμευση-στο-εν-776341

Ως κεκτημένο που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και προβολή του τόπου, χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με αφορμή την ενδεχόμενη απόφαση του Λιμενάρχη Χανίων, να άρει την απαγόρευση για τους χειμερινούς μήνες.

Η δημοτική παράταξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων «Πρώτα ο Άνθρωπος», με ανακοίνωσή της, καταφέρεται ευθέως έναντι των χειρισμών της δημοτικής αρχής και συνοπτικά αναφέρει:

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην περιοχή του Ενετικού λιμένα αποτελεί κατάκτηση. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και δημιουργεί μια άλλη νοοτροπία στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας. Συντελεί στην  ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιοχής και προβάλλει ξεκάθαρα και ανόθευτα το  μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα του μνημείου. Επιπλέον,  διαπαιδαγωγεί  δημότες και επισκέπτες ότι η βόλτα στο λιμάνι  είναι για τον άνθρωπο και όχι για τροχοφόρα.

Η σχετική απόφαση συνοδεύεται από τοπογραφικά διαγράμματα καθώς και με σηματοδότηση της κυκλοφορίας στο λιμάνι για τις ώρες που γίνεται η τροφοδοσία των οχημάτων, ενώ προβλέπει συγκεκριμένες  θέσεις στάθμευσης για τους επαγγελματίες ψαράδες. Επισήμως, δε, ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Κανένας, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί προσχηματικούς λόγους και να «ανοίγει παράθυρα» ουσιαστικής ακύρωσης της απόφασης. Κάθε υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής στην ουσία, με τη μετάθεση της  ευθύνης στο Λιμεναρχείο, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το πόσο προκλητικά αυτοαναιρείται.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook