Παράταση των προγραμμάτων του ΛΑΕΚ ζητά η ΟΕΒΕΝΧ – Δείτε τα αντικείμενα κατάρτισης

παράταση-των-προγραμμάτων-του-λαεκ-ζη-1572975

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 1655/38/01-11-2022 διατύπωση γνώμης της Επιτροπής ΕΛΕΚΠ και την υπ’ αριθμό 5948/38/08-11-2022 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α. (ΟΑΕΔ) εγκρίθηκαν τα ακόλουθα προγράμματα των Σωματείων -μελών της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η οποία έχει αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα του ΛΑΕΚ με ημερομηνία 21/11/2022, ορίζεται το διάστημα υλοποίησης των προγραμμάτων με καταληκτική την 20/12/2022.

Με την παρούσα, ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε την παράταση υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως το τέλος Μαρτίου 2023, με το σκεπτικό ότι:

1. Τα προγράμματα αυτά είναι σημαντικά για τη βιωσιμότητα των φορέων και των Εργοδοτών της χώρας μας.

2. Οι εργαζόμενοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις στα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 είναι σίγουρο ότι δεν θα καταρτιστούν.

3. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν και με απογευματινό ωράριο, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες ημέρες κατάρτισης να είναι περιορισμένες (π.χ. Δευτέρα και Τετάρτη).

4. Μπαίνουμε σε εορταστική περίοδο με διευρυμένα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των εργαζομένων στα προγράμματα ΛΑΕΚ, όπως μας ενημέρωσαν όλοι οι εργοδότες, οι συλλογικοί τους φορείς και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

5. Τέλος, η σχετική περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων ανακοινώθηκε 14/11/2022, με αποτέλεσμα το διάστημα υλοποίησης να είναι μόνο 35 ημέρες και από αυτό να εξαιρούνται  επίσημες αργίες και Κυριακές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δοθεί η σχετική παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι τα προγράμματα κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις της ΔΥΠΑ με τους συλλογικούς φορείς εργοδοτών και εργαζομένων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook