Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμα και μέχρι την άνοιξη, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

παράταση-της-απαγόρευσης-κυκλοφορία-1131877

Από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοίού θα εξαρτηθεί αν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα είναι ανοικτή η εστίαση, αλλά και οι δρόμοι προς τις ιδιαίτερες πατρίδες. Τα σενάρια παράτασης του lockdown.

Με τα 24ωρα της δεύτερης καραντίνας να περνάνε βασανιστικά για τους πολίτες, οι οποίοι είναι κουρασμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια και κυρίως από τις συνέπειες της πανδημίας στα οικονομικά τους, το ερώτημα όλων είναι αν θα τελειώσει όντως το lockdown στις τρεις εβδομάδες, αν θα επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα την περίοδο των Χριστουγέννων και φυσικά, αν μετά τις εορτές, θα ακολουθήσει νέο.

Τα ίδια ερωτήματα βασανίζουν και την κυβέρνηση, η οποία σε διαρκή επαφή με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, επιχειρεί να προβλέψει μέσω των επιδημιολογικών δεδομένων την πορεία του κορονοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Όλα θα κριθούν από δύο στοιχεία τα οποία θα πρέπει να συνυπολογιστούν:

Τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος πρέπει να γίνει τριψήφιος και ιδανικά να πέσει κάτω από τα 500.

Το ισοζύγιο εισιτηρίων – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, το οποίο πρέπει να ανατραπεί σε σχέση με τη σημερινή του εικόνα.

Αν τα κρούσματα πάρουν την κατιούσα και η δυναμική της πανδημίας δείχνει να κάμπτεται δραστικά, την τελευταία εβδομάδα του lockdown θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής ζωής της χώρας.

Αν όχι, τότε η καραντίνα θα παραταθεί κατά μία ή δύο εβδομάδες, δηλαδή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, αν η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τελειώσει νωρίτερα.

Ακόμα και στο καλό σενάριο, δηλαδή αυτό της μη παράτασης του υφιστάμενου lockdown, η επαναφορά στην «κανονικότητα» θα γίνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα γυμνάσια και τα λύκεια που τώρα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο, καθώς έρχονται Χριστούγεννα και όλοι ευελπιστούν ότι θα υπάρξει μία τονωτική ένεση στην αγορά. Και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση, σίγουρα με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, «έχοντας καεί από τον χυλό» του καλοκαιριού, δεν προτίθενται να τα αφήσουν όλα στα χέρια τους. Σχεδιάζουν να παρατείνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, ακόμα και μέχρι την άνοιξη, ενώ από την εξέλιξη της πανδημίας θα εξαρτηθεί αν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα είναι ανοικτή η εστίαση, αλλά και οι δρόμοι προς τις ιδιαίτερες πατρίδες ενός εκάστου.

Το πιθανότερο, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι οι φετινές γιορτές δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όλες τις προηγούμενες.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 thoughts on “Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμα και μέχρι την άνοιξη, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook