Παράταση μέτρων μέχρι τέλος Ιανουαρίου – Xωρίς μουσική η εστίαση – Οι εισηγήσεις της επιτροπής

παράταση-μέτρων-μέχρι-τέλος-ιανουαρί-1163834

Παράταση των μέτρων όχι για μία, αλλά για δύο ακόμα εβδομάδες προκρίνει η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα

 

Παράταση των μέτρων για τις επόμενες δύο εβδομάδες αποφασίζεται τις επόμενες ώρες, αφού, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τάσσεται -στην πλειοψηφία της- υπέρ της παράτασης για περισσότερο από μία εβδομάδα, προκειμένου να μη δοθεί το «λάθος μήνυμα χαλάρωσης».

Μάλιστα, ούτε η άρση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση δεν φέρεται να συγκεντρώνει πλειοψηφία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star.

Οι ειδικοί συνεδριάζουν αυτή την ώρα και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να ισχύει και η υποχρεωτική μάσκα ΚΝ95 ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, αλλά και όλα όσα τέθηκαν σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά.

Οργή στους επιχειρηματίες της εστίασης προκαλεί όχι μόνο το ωράριο μέχρι τις 00:00, αλλά και η απαγόρευση της μουσικής, καθώς έχουν υπάρξει «φωνές» για επιστροφή, χωρίς όρθιους στα μαγαζιά.

Πάντως, σήμερα, αναμένεται να δούμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ.

Πιθανά νέα μέτρα και στα σχολεία

Ανοιχτό άφησε η Ζέττα Μακρή το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία, εφόσον χρειαστεί και υπάρξει η σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως το υπουργείο ακούει πάντα την Επιτροπή των Ειδικών για τις αποφάσεις που παίρνει.

«Δεν μένουμε σταθεροί σε ένα πρωτόκολλο. Αν τα πρωτόκολλα χρειαστεί να τροποποιηθούν με εισήγηση της Επιτροπής, θα γίνει». Ειδικά δε για το 50%+1, δήλωσε ότι «δεν απασχολεί την Επιτροπή επιδημιολογικά, γιατί έχει κάνει με την κινητικότητα των σχολείων».

Η Ζέττα Μακρή είπε πως τα περίπου 25.000 θετικά τεστ που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων είναι εν δυνάμει κρούσματα που εντοπίστηκαν από self test, τονίζοντας ότι δεν προκλήθηκαν από την σχολική δραστηριότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι «τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που ήταν στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί θα μόλυναν κάποιους καθώς υπάρχει κινητικότητα», ωστόσο με τα self test μπήκε φρένο στη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Μακρή ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βγει όσο γίνεται νωρίτερα η απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορονοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook