Παράταση για τους διαγωνισμούς ζωγραφικής και φωτογραφίας του Δήμου Χανίων

παράταση-για-τους-διαγωνισμούς-ζωγρα-1114429

Παρατείνεται έως τις 12 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό ζωγραφικής, με τον τίτλο «Μέσα», που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τα σχολεία της. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπώσουν οι μαθητές / τριες σε χαρτί την καθημερινή τους μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή τη μετακίνησή τους με εναλλακτικά μέσα.

Οι ζωγραφιές θα σταλούν στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μ. Τσουπάκη, στο Δήμο Χανίων (Κυδωνίας 29, α΄ όροφος), με αναγραφή τίτλου, ονοματεπώνυμου και τάξης. Όλες οι ζωγραφιές θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ η καλύτερη θα έχει ως βραβείο ένα ποδήλατο και άλλες πέντε θα λάβουν ως έπαθλο κράνη ποδηλάτου.

Επίσης παρατείνεται έως τις 12 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας, με θέμα «Η φύση είναι μεγάλη και αιώνια, ενώ εμείς μικροί κι εφήμεροι!». Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Χανιώτες, μικροί και μεγάλοι, αποστέλλοντας τις φωτογραφίες στο email [email protected] με τίτλο κι ονοματεπώνυμο, σε διαστάσεις το λιγότερο 1500 pixel η μεγάλη πλευρά.

Απαγορεύονται οι φωτογραφίες με παιδιά, με άσεμνο υλικό και φωτογραφίες με ανθρώπους χωρίς την άδεια τους. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλες οι φωτογραφίες θα ανέβουν στη σελίδα του Instagram του Δήμου Χανίων και οι έξι, που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από μια μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, προσφορά του Δήμου Χανίων και του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων. Οι τρεις καλύτερες θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δήμου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Χανίων η δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού, με τίτλο: “Όλοι μπορούμε”, στο οποίο συμπολίτες μας μιλούν για την εμπειρία της άθλησης και τα οφέλη της άσκησης στη ζωή τους.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρίπους για όλους» και σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Ακολούθως, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της χρήσης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook