Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι

παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-γενικό-νο-1382108

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται για 11η μέρα στα μπλόκα διεκδικώντας ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, του αγροτικού ρεύματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες, να καταργηθεί η κοινή Υπουργική απόφαση που συνεχίζει να πετσοκόβει τις ενισχύσεις.

Το ίδιο το κράτος που εμφανίζεται αναποτελεσματικό όταν είναι να στηριχτεί το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, είναι το ίδιο που είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να εξασφαλιστεί δωρεάν πετρέλαιο στους εφοπλιστές, να επιδοτηθούν ξενοδόχοι και να χτυπηθούν διαδηλωτές, όπως έγινε σήμερα στην Αθήνα στην συγκέντρωση των εργαζομένων των ΟΤΑ και των καθαριστριών.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συγκεντρωμένους ότι καλέστηκε η αστυνομία στο χώρο της συγκέντρωσης, καθώς αντίστοιχη εντολή έχει δοθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι φορείς του λαϊκού κινήματος που διεκδικούν εδώ και δύο χρόνια την στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό που απαιτείται είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο, στα κέντρα Υγείας και στα αγροτικά ιατρεία και όχι μπαλώματα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Χανίων, τους εργαζόμενους ,την νεολαία και τους φορείς τους στην μεγάλη συγκέντρωση στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη 1:00 μμ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook