Παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κατά της αξιολόγησης των μαθητών

παράσταση-διαμαρτυρίας-στις-διευθύν-1152547

Παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων θα πραγματοποιήσεις σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Γενικού Λυκείου, που αντιδρά στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών εν μέσω πανδημίας, και με αυτές τις συνθήκες διδασκαλίας.

Σε ψήφισμα του ο Σύλλογος αναφέρει τα παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων   Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Προς :Δ/νση 4ου ΓΕΛ  ,Σύλλογο Διδασκόντων 4ου ΓΕΛ ,15μελες μαθητών  4ου ΓΕΛ

Κοιν/ση :Ένωση Γονέων Χανίων , Ομοσπονδία ενώσεων συλλόγων γονέων Κρήτης, Συλλόγους Γονέων Ν. Χανίων, ΕΛΜΕ Χανίων  ,ΜΜΕ

Αγαπητοί γονείς,

Όλοι  εμείς οι γονείς που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε καθημερινά έναν αγώνα ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σε ένα νέο lockdowvn, βλέποντας  τα παιδιά μας να δίνουν έναν αγώνα να μορφωθούν μακριά από τον φυσικό χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είναι η σχολική τάξη.

Από τον Οκτώβρη περιμένουμε απαντήσεις στο υπόμνημα που καταθέσαμε  συντονισμένα    6 Σύλλογοι Γονέων από σχολεία του Δήμου Χανίων. Μέχρι και σήμερα  δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις, ούτε δόθηκαν λύσεις με βάση και τις προτάσεις που καταθέσαμε.

Οι γονείς βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να προσπαθούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα των παιδιών μας , για το πού θα πάει αυτή η κατάσταση.

Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών , είναι κοινά αποδεκτό ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση με κατάλληλα μέσα(λαπτοπ, τάμπλετ και ίντερνετ με το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διδασκαλία του μαθήματος).

Από τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί από  ένα ικανοποιητικό δείγμα σχολείων , ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο στην Α΄ θμια εκπαίδευση στον Δήμο Χανίων το 24,5% των μαθητών έχει πρόσβαση μόνο από κινητό, ενώ 9,5%  δεν έχει συνδεθεί ποτέ στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης . Την ίδια στιγμή και ενώ ήταν επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη εκπαιδευτικών και  το σπάσιμο των τμημάτων με λιγότερους μαθητές τα κενά τέλη Νοέμβρη στον Δήμο Χανίων ήταν δεκάδες.

Ένα μήνα τώρα με τα παιδιά μας να είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι, η καθημερινότητα μας έχει γίνει λάστιχο προκειμένου να είμαστε συνεπείς τόσο στην εργασία μας , όσο και στο να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση δεν μπορεί η κάθε οικογένεια να έχει 2 και 3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή ισάριθμα τάμπλετ. Είναι ευθύνη του κράτους να παρέχει όλα τα μέσα εκπαίδευσης εξίσου στους μαθητές. Αντί για αυτό βλέπουμε ότι στους 18000 μαθητές που υπάρχουν στον Δήμο Χανίων ,να έχουν εξασφαλιστεί από ιδίους πόρους της τοπικής διοίκησης 600 τάμπλετ. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και αυτά τα μέσα που δόθηκαν προήλθαν από την πίεση που άσκησαν με τους αγώνες τους όλο το προηγούμενο διάστημα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σαν να μην φτάνει αυτή η κατάσταση ,με πρόσφατη εγκύκλιο το Υπουργείου Παιδείας προσδιορίζει τον τρόπο εξέτασης των μαθητών στην Β΄θμια εκπαίδευση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι χιλιάδες μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σαν Σύλλογοι Γονέων απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που εδώ και 9 μήνες φωνάζουν για αυτά Γονείς ,μαθητές και εκπαιδευτικοί. Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν το μάθημα σε σχολεία που να εξασφαλίζεται η ποιότητα του μαθήματος, η υγεία και η ασφάλεια τους. Να αξιοποιηθεί ο χρόνος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τους φορείς της τοπικής διοίκησης, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας που είναι όρος για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Να σπάσουν τα τμήματα σε 15 μαθητές ανά τάξη, να προσληφθεί και να μονιμοποιηθεί επαρκές προσωπικό ώστε να εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Διεκδικούμε:

             Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος για την αξιολόγηση των μαθητών

             Τεχνολογικό εξοπλισμό   με ευθύνη  του κράτους  χωρίς  όρους  για  όλα τους  μαθητές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης.

             Καμία απουσία σε μαθητή, που είτε τον “πετούσε έξω” το σύστημα, είτε δεν έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί..

             Να μειωθεί ΑΜΕΣΑ και με σαφή τρόπο η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων.

             Να εξασφαλιστεί η άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη όταν ανοίξουν τα σχολεία

             Να δοθεί παράταση στο 1ο τετράμηνο ώστε να καλυφθούν κενά και ελλείψεις και να αξιολογηθούν δια ζώσης οι μαθητές. Αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά να υπολογισθεί ο βαθμός του 2ου τετραμήνου για την τελική βαθμολογία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συνεδριάσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Με όλους τους τρόπους να εκφραστεί η αντίθεση στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.  . Συντασσόμαστε με τις αγωνιστικές διαθέσεις των συλλόγων γονέων (Μουσικού Σχολείου ,ΕΠΑΛ Ακρωτήριου κ.α )

Καλούμε  τους Συλλόγους Γονέων του Νομού Χανίων, την Ένωση Γονέων Χανίων  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21/12  στις 12:00 στις διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας του Νομού , τηρώντας φυσικά  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook