Παραπέμπονται σε δίκη γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο

παραπέμπονται-σε-δίκη-γονείς-που-δεν-έ-1350714

Σε νέα σύλληψη γονιών που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο λόγω κορονοϊού προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Πρόκειται για τους γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού, 49 και 47 ετών που παραπέμφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (26/1) από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας σε ρητή δικάσιμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το απόγευμα της Τετάρτης οι γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Οι γονείς υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους δεν την έστειλαν φέτος στο δημοτικό σχολείο αλλά ούτε και προτίθενται να το κάνουν.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου παιδιού που συνελήφθη πρώτος διότι και εκείνος δεν το έστελνε το παιδί του στο σχολείο. Συγκατηγορούμενη ήταν και η σύζυγος του και μητέρα του παιδιού αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook