Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Χανίων – Ποιες άλλες περιοχές εντάσσονται

παραμένει-στο-βαθύ-κόκκινο-ο-δήμος-χ-1016718
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι η μέρα που όλοι ελπίζαμε να ακούσουμε μέτρα χαλάρωσης του lockdown, ωστόσο αυτό το σενάριο έδειξε από νωρίς μέσα στην ημέρα να απομακρύνεται, με τις πιθανότερες ημερομηνίες για «άνοιγμα» σε σχολεία και λιανεμπόριο να μετατίθενται, πλέον, για 5 και 12 Απριλίου αντίστοιχα.

Για τις περιοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» τοποθετήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως «στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Χανίων, Ανωγείων, Καλυμνίων, Χίου, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά ήταν και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ως συνήθως ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος και αναλύει –όπως σας έχει από νωρίς ενημερώσει το newsit.gr– το πώς τα self tests θα αποτελέσουν «εργαλείο» για πιο άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για εικόνα σταθεροποίησης πρώτη φορά σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες. Ιδιαίτερα στάθηκε στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα σταθεροποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο 6%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μια μείωση των εισαγωγών», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου για τη χθεσινή μέρα στο Αττική, χαρακτηρίζοντας το στοιχείο αυτό ως ένα «δειλό δείγμα αισιοδοξίας».

Συναγερμός για την κεντρική Μακεδονία

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεντρική Μακεδονία είναι υψηλό με 3.000 ενεργά κρούσματα, επεσήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιεστούν τα νοσοκομεία στη συμπρωτεύουσα.

«Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους ή δραστηριότητες υψηλού κινδύνου», είπε ακόμη, δείχνοντας πως το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιηθούν όλα τα «όπλα» ώστε να έρθει το πολυπόθητο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Έκανε, τέλος, αναφορές στα ατομικά τεστ, τονίζοντας πως ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή ή ασυμπτωματικά άτομα», είπε ενώ τόνισε πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ με τα τεστ αντιγόνου.

Ακολούθως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τα self tests θα είναι ένα χρήσιμο και σχετικά αξιόπιστο μέτρο για να ελέγχουμε την πορεία του ιού στην χώρα.

Πηγή: newsit.gr

One thought on “Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Χανίων – Ποιες άλλες περιοχές εντάσσονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook