Παραμένει στη φυλακή ο «Ψευτογιατρός» – Κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

παραμένει-στη-φυλακή-ο-ψευτογιατρός-1331809

Προσωρινά κρατούμενος και για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από από εγκληματική δραστηριότητα κρίθηκε ο 48χρονος ψευτογιατρός μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο κατηγορούμενος μετά την την επιβολή δεύτερης προφυλάκισης, δεν θα αποφυλακιστεί στις 16 Δεκεμβρίου, όπως αναμενόταν αφού έληγε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας «ασθενών» του ενώ η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κατηγορούμενος λοιπόν επρόκειτο να αποφυλακιστεί την ερχόμενη Πέμπτη εφόσον το Δικαστήριο δεν είχε εκδώσει απόφαση σχετικά με την καταδίκη του ή μη, αλλά μετά την δεύτερη προφυλάκιση που του επιβλήθηκε, η προσωρινή του κράτηση παρατάθηκε για 12 ακόμη μήνες, όπου στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο ψευτογιατρός απολογήθηκε για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη για την πρώτη δικογραφία, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματα του, ενώ συνολικά κατηγορείται για ξέπλυμα περίπου 10 εκ ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook