Παραμένει προκλητικός ο Ερντογάν: «Διαφορετικά τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο»

παραμένει-προκλητικός-ο-ερντογάν-δι-1317920

Την αισιοδοξία του για τα ευρήματα του πλωτού γεωτρύπανου Αμπντουλαμίντ Χαν, μετά τη διαμεσολάβησή του στην Ουκρανία, εξέφρασε με προκλητικό τρόπο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατά την επιστροφή του από την Ουκρανία, όπου και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε πως χάρη στο Αμπντουλχαμίντ Χαν, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, όταν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν. Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για συνεργασία με τη Μαλαισία σε άλλες περιοχές με τα τουρκικά γεωτρύπανα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιο σημείο θα γίνουν γεωτρήσεις.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» φέρεται να ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στο προκαθορισμένο σημείο της Ανατολικής Μεσογείου την περασμένη Τετάρτη (17/08).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το γεωτρύπανο άρχισε σήμερα την πρώτη του γεώτρηση στο σημείο «Γιορουκλέρ-1», στέλνοντας μάλιστα και ευχές για… καρποφόρα γεώτρηση.

«Το γεωτρύπανό μας Αμπντουλχαμίντ Χαν άρχισε σήμερα την πρώτη του γεώτρηση στο σημείο «Γιορουκλέρ-1″. Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναζήσουμε τη χαρά που πήραμε στη Μαύρη Θάλασσα, με καλά νέα αυτή τη φορά από τη Μεσόγειο. Με το μόχθο των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι καλή η τύχη του πλοίου μας και η γεώτρησή του καρποφόρα», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ντονμέζ.

Το Αμπντουλχαμίντ Χαν απέπλευσε από το λιμάνι της Μερσίνας στις 09/08.

«Θα χαιρετίσουμε τον απόπλου του τέταρτου γεωτρύπανού μας, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τεχνολογία νέας γενιάς, από το λιμάνι Τασούτζου της Μερσίνας» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

`news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook