ΚΡΗΤΗ

Παραλήρημα ιερέα κατά Δεσπότη και Αρχιεπισκόπου – «Άναψε» φωτιές πανηγύρι στην Κρήτη

Ο συγκεκριμένος ιερέας που κατά καιρούς έχει δηλώσει διάφορες ιδιότητες μέχρι και αστροφυσικός ανεβάζει συχνά σε σελίδα του youtube βίντεο που δημιουργεί μέσα στην εκκλησία απευθύνοντας λόγο στους πιστούς

Απίστευτη επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου εξαπολύει ο ιερέας του ναού σε περιοχή του Ρεθύμνου με αφορμή το πανηγύρι της εκκλησίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Πρόδρομος έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στο πανηγύρι γεγονός που έχει εξοργίσει τον ιερέα ο οποίος έχει ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας όπως ανακοινώνει ο ίδιος στο facebook και το youtube ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει απίστευτη επίθεση όχι μόνο στον Δεσπότη του αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο αποκαλώντας τους αιρετικούς και πως για τον λόγο αυτό δεν τους μνημονεύει.

Ο συγκεκριμένος ιερέας που κατά καιρούς έχει δηλώσει διάφορες ιδιότητες μέχρι και αστροφυσικός ανεβάζει συχνά σε σελίδα του youtube βίντεο που δημιουργεί μέσα στην εκκλησία απευθύνοντας λόγο στους πιστούς ενώ στη σελίδα υπάρχουν και βίντεο για εξορκισμούς και δαίμονες καθώς και οδηγίες για να καταλάβει κάποιος πιστός τα σημάδια της μαγείας.

Ο ίδιος ιερέας έχει απασχολήσει και παλαιότερα την επικαιρότητα αλλά και τις αρχές όταν απηύθυνε λόγο στον αγιασμό νηπιαγωγείου το 2021 εν μέσω μέτρων πανδημίας προτρέποντας τα μικρά παιδιά να μην βάζουν μάσκες και να μην ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ γεγονός που τον οδήγησε να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί με ποινή.

Δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία

Από την πλευρά της η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχουν δείξει ανοχή τα τελευταία 5 χρόνια που είναι ο ενορίτης ιερέας και ως φαίνεται έχει υποπέσει σε πολλές… παραβάσεις. Κύκλοι από το περιβάλλον της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρουν ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η «ήρα από το στάρι»! H πλευρά της Μητρόπολιτης διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία!

Τους θεωρεί αιρετικούς

Η επίθεση που εξαπολύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εν λόγω ιερέας κατά Αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτη είναι πρωτόγνωρη καθώς αποκαλεί αιρετικούς Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη ενώ επειδή φοβάται ότι οι ακόλουθοι του Μητροπολίτη θα προκαλέσουν όπως χαρακτηριστικά λέει επεισόδια ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας στο πανηγύρι της 30ης Σεπτεμβρίου και της 1ης Οκτωβρίου. Τους αποκαλεί αιρετικούς και για αυτό αρνείται να τους μνημονεύει στις ακολουθίες του ως οφείλει ενώ για την παρουσία του Μητροπολίτη στο πανηγύρι το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει ότι η κίνησή του αυτή είναι πονηρή γιατί θέλει να ξεσηκώσει το ποίμνιο του ιερέα και να δημιουργηθούν επεισόδια.

Μεταξύ άλλων ο ιερέας αναφέρει στο βίντεο που ανήρτησε στο youtube:»Αυτή η κίνησή του είναι προκλητική γιατί γνωρίζει ο κ. Πρόδρομος ότι έχω διακόψει τη μνημόνευση του ονόματός του διότι έχει διαπράξει ατοπήματα δογματικά και θεολογικά και έχουν σκανδαλίσει πολύ κόσμο. Δεν λέει ορθόδοξα πράγματα ούτε με τις πράξεις του ούτε με τα έργα του. Επειδή είναι πιστός ακόλουθος του προκατόχου μητροπολίτης και νυν Αρχιεπισκόπου που ακολουθεί τη στάση του Πανοικουμενισμού, η μεγαλύτερη αίρεση, και σκανδαλίζει τον κόσμο και μας δίνει το δικαίωμα με βάση τον 15ο Κανόνα της ΙΒ΄ Συνόδου του Μεγάλου Φωτίου να μην τον μνημονεύουμε γιατί είναι αιρετικός. Εκείνος επιμένει να έρθει στο πανηγύρι ακάλεστος για να δημιουργήσει ένταση και προβλήματα.

Είναι μια κίνηση με πονηρά κίνητρα και ελατήρια και δόλο. Προσπαθεί να παρουσιάσει τους ανθρώπους που με ακολουθούν να τα επηρεάσει αρνητικά και να τους εξοργίσει και να δημιουργήσει επεισόδια και να μας παρουσιάσει ως ταραχοποιούς και ακραία στοιχεία, δηλαδή βίαιοι και φανατικοί κάτι που δεν ισχύει. Εμείς αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον πανοικουμενισμό».

Με έγγραφο ζητά αστυνομική παρουσία

Σε άλλο σημείο του βίντεο που έχει τραβηχτεί μέσα στην εκκλησία εμφανίζει στην κάμερα το έγγραφο που κατέθεσε ο ίδιος στο Α.Τ Ρεθύμνου και την Ασφάλεια της περιοχής με το οποίο ζητά την επιτήρηση της εκκλησίας στη διάρκεια του πανηγυριού από αστυνομικά όργανα επικαλούμενος την ασφάλεια του χώρου. Στο έγγραφο που κατατέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε από κοινού λόγω διάφορων σχολίων και φημών θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στείλετε αστυνομικά όργανα από τις υπηρεσίες σας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στις 7 για την επιτήρηση και την ασφάλεια όλων μας και την καταγραφή τυχόν επεισοδίων από διάφορους κακόβουλους ανθρώπους. Με σεβασμό ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου».

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Recent Posts

Τυχερά παιχνίδια: Αλματώδης αύξηση σε βάθος 10ετίας – «Kαθίζηση» για τα επίγεια καζίνο

Αύξηση της τάξης του 55% εμφάνισε η αγορά των τυχερών παιχνιδιών κατά τη χρονική περίοδο…

2 seconds ago

«Είναι τρομακτικό αυτό που ζει ο Ουίλιαμ» – Νέες αποκαλύψεις από τον μπάτλερ του Καρόλου

«Θαύμα» ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καταφέρνει να παραμένει όρθιος και να εκτελεί τα καθήκοντα του…

2 λεπτά ago

Προσοχή! Θα γίνουν βολές την επόμενη εβδομάδα στα Χανιά

Στις 03 Απριλίου 2024 και από ώρα 07:00 έως 16:00 τοπική ώρα, θα ενεργοποιηθεί η…

22 λεπτά ago

Ορκωμοσία και γενέθλια σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ορκίζεται σήμερα, Παρασκευή (29/3), ανήμερα των γενεθλίων του, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από 15 ημέρες…

24 λεπτά ago

Κρήτη | Στο Ηράκλειο ο υφυπουργός Εργασίας – Στο επίκεντρο ο ΕΦΚΑ

Στο Ηράκλειο έφτασε, το πρωί, με τακτική πτήση ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης…

27 λεπτά ago

MasterChef: Γιάννης εναντίον Λευτέρη – «Είναι κακός άνθρωπος, απορώ από πού πηγάζει αυτή η κακία»

Ένα εκρηκτικό επεισόδιο παρακολούθησαν χθες (28/3) οι φανατικοί τηλεθεατές του MasterChef. Η ένταση ανάμεσα στους…

31 λεπτά ago